Cazul Marius Constantin: Dinamo se va adresa şi TAS

Directorul sportiv al FC Dinamo, Constantin Dănilescu, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că va contesta dreptul de joc al lui Marius Constantin în partida cu echipa "alb-roşie" şi va cere Comisiei pentru soluţionarea litigiilor şi dacă va fi nevoie TAS ca FC Vaslui să piardă meciul la masa verde.

139 afișări
Imaginea articolului Cazul Marius Constantin: Dinamo se va adresa şi TAS

Marius Constantin (Imagine: David Nika/Arhiva Mediafax Foto)

"Dinamo va face o întâmpinare la Comisia pentru soluţionarea litigiilor de la LPF prin care vom contesta transferul lui Marius Constantin, legitimarea lui la FC Vaslui şi pierderea meciului cu 3-0. Dacă nu trecem de comisia asta vom face recurs şi după recurs am angajat avocaţi care ne vor reprezenta la TAS. Dar noi sperăm să se rezolve la cele două comisii. Vom cere toate documentele, noi nu ne certăm cu nimeni, vom fi paşnici. Am văzut că domnul Hizo stătea liniştit în această privinţă şi vreau să-i dau ceva frisoane, ca să nu mai stea liniştit. Vom urma calea legală, fără tam-tam. Eu sper că se va lămuri toată problema la Liga Profesionistă de Fotbal, în care avem mare încredere", a declarat Dănilescu.

Plecat de la Rapid din postura de jucător liber de contract, Marius Constantin a semnat la 8 septembrie un contract valabil trei ani cu FC Vaslui. El a evoluat într-o singură partidă în tricoul noii sale echipe, FC Vaslui - Dinamo, scor 3-1. După acest meci FC Vaslui nu l-a mai folosit deoarece a primit o adresă din partea UEFA prin care i s-a transmis că ridicarea interzicerii de a efectua transferuri se aplică doar asupra jucătorilor aflaţi la final de contract şi nu a celor care îşi reziliază contractul. Gruparea moldoveană are interdicţie la transferuri din partea FIFA în urma litigiului cu fotbalistul Marko Ljubinkovici.

Preşedintele executiv al FC Vaslui, Constantin Zotta, a declarat, miercuri, că nu există pericolul ca formaţia pe care o reprezintă să piardă meciul cu Dinamo din cauză că l-a folosit pe jucătorul Marius Constantin. "Din punct de vedere regulamentar, sută la sută Vasluiul nu poate pierde meciul cu Dinamo. Marius Constantin şi-a terminat contractul cu Rapid în perioada de transferuri. După ce am jucat meciul cu Dinamo, am primit o scrisoare de la FIFA prin care ne înştiinţa că noi nu putem înregistra noi jucători decât în perioada următoare de transfer. Noi am avut interdicţie de a înregistra jucători două perioade de transfer. Pe 5 septembrie s-a încheiat a doua perioada de transfer iar noi l-am înregistrat pe Constantin pe 8 septembrie. Pe 11 a jucat cu Dinamo şi pe 12 am primit această scrisoare de la FIFA care nu reprezintă decât un punct de vedere", a spus Zotta.

El a menţionat că îşi doreşte să rezolve problema pentru a putea să-l utilizeze pe Marius Constantin în meciul cu Steaua. "Să sperăm să rezolvăm problema până la meciul cu Steaua. Nu problema cu Dinamo mă deranjează, mă deranjează că nu-l putem folosi pe Marius Constantin", a spus Zotta.

Şi preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, susţine că fundaşul Marius Constantin a avut drept de joc pentru FC Vaslui la meciul cu Dinamo din etapa a VI-a a Ligii I, chiar dacă ulterior UEFA a atenţionat clubul moldovean că nu are dreptul de a transfera jucători.

"Sunt poveşti astea, Marius Constantin a fost legitimat la Vaslui. LPF nu are nicio hârtie de la FRF, UEFA sau FIFA ca să nu fie legitimat jucătorul. FC Vaslui a primit o hârtie după ce a fost legitimat, că nu îl poate folosi. Răspunderea e a clubului şi a făcut foarte bine. O etapă, cât a fost folosit, Marius Constantin a avut drept de joc. El a fost legitimat pe 5 sau 8, iar hârtia de la FIFA sau UEFA a venit pe 12 septembrie. La meciul cu Dinamo (n.r. - din 11 septembrie) cei de la Vaslui au fost de bună credinţă folosindu-l. Dinamo dacă făcea contestaţie nu avea cum să câştige", a explicat, marţi, Dragomir.

Echipa FC Vaslui a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-1), formaţia Dinamo Bucureşti, în derbiul etapei a VI-a a Ligii I, meci în care Marius Constantin a fost integralist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici