Cazul Peng Shuai. Beijingul atacă WTA: „Opriţi turneele? Politizaţi sportul!”

După anularea turneelor ​​din ţara asiatică, guvernul chinez răspunde: „Ne opunem ferm acestui tip de acţiune”.

372 afișări
Imaginea articolului Cazul Peng Shuai. Beijingul atacă WTA: „Opriţi turneele? Politizaţi sportul!”

Cazul Peng Shuai. Beijingul atacă WTA: „Opriţi turneele? Politizaţi sportul!”

Reacţia oficială a Chinei la decizia WTA de a suspenda turneele din ţara asiatică, ca măsură în sprijinul jucătoarei de tenis Peng Shuai nu a întârziat să apară: „Ne opunem ferm oricărei politizări a sportului”, a declarat astăzi un purtător de cuvânt al guvernului chinez, Wang Wenbin.

Purtătorul de cuvânt al ministrului chinez de externe respinge astfel întrebările legate de preocupările SUA şi Franţei cu privire la cazul Peng Shuai.

Ieri, Steve Simon, şeful WTA, şi-a dus la îndepliniare ameninţarea, hotărând să suspende toate turneele din China. „Nu văd cum le-aş putea cere jucătorilor mei să meargă să joace acolo când Peng Shuai nu are voie să comunice liber şi se pare că a fost presat să contrazică acuzaţiile sale de agresiune sexuală”, a explicat el, într-un comunicat de presă.

Simon a primit sprijinul lui Billie Jean King şi al Martinei Navratilova, fostul număr 1 mondial, care au salutat decizia. La fel ca Novak Djokovic, care joacă în prezent cu Serbia în Cupa Davis.

Cazul Peng Shuai a zguduit lumea tenisului în ultimele săptămâni. După ce l-a denunţat pe Zhang Gaoli, fost vicepremier chinez şi membru de rang înalt al Partidului Comunist Chinez, de violenţe sexuale care au avut loc cu aproximativ zece ani înainte, tenismena a fost dispărut.

Apoi, au apărut declaraţii suspecte. Pe 20 noiembrie, două videoclipuri cu Peng Shuai au fost lansate într-un restaurant din Beijing, urmate de alte două cu Peng însăşi în timpul unui eveniment de tenis în timp ce semna autografe.

Presa internaţională a pus la îndoială autenticitatea conţinutului. A doua zi, Peng Shuai a participat la o videoconferinţă cu câţiva membri ai Comitetului Olimpic Internaţional din casa sa din Beijing, confirmând că este în siguranţă. Dar WTA crede că Peng Shuai este încă în pericol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici