CCA susţine că al treilea gol înscris de CFR Cluj în meciul cu CS Mioveni este valabil

Comisia Centrală a Arbitrilor anunţă, joi, printr-un comunicat de presă, că golul al treilea înscris de CFR Cluj în meciul cu CS Mioveni din Cupei României este valabil, precizând că regulamentul UEFA nu obligă o echipă să returneze mingea după oprirea jocului pentru un fotbalist accidentat.

118 afișări
Imaginea articolului CCA susţine că al treilea gol înscris de CFR Cluj în meciul cu CS Mioveni este valabil

CCA susţine că al treilea gol înscris de CFR Cluj în meciul cu CS Mioveni este valabil

"Deoarece Legile Jocului reglementează în mod explicit doar procedura ce trebuie urmată în cazul jucătorilor accidentaţi (Legea 5 Arbitrul, Competenţe şi îndatoriri - jocul trebuie oprit doar dacă un jucător este accidentat grav) UEFA a stabilit şi a comunicat prin Ghidul Practic cu instrucţiuni suplimentare pentru arbitri şi observatori de arbitri, următoarele: În situaţia în care consideră că un jucător este grav accidentat «arbitrul trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru oprirea jocului, iar jucătorii nu trebuie să fie încurajaţi să trimită mingea în afara terenului de joc. Jucătorii care trimit mingea în afara terenului de joc nu trebuie să se aştepte ca mingea să le fie returnată de către jucătorii echipei adverse la reluarea jocului»", menţionează CCA în comunicatul publicat pe site-ul oficial.

În consecinţă, conducerea CCA consideră că arbitrul Dragoş Istrate nu avea temei regulamentar pentru oprirea jocului, pentru a sancţiona tehnic sau disciplinar jucatoruii implicaţi. "Respectarea şi aplicarea Fair Play-ului este la discreţia jucătorilor şi nu a arbitrilor. În final dorim să reamintim tuturor că CCA acordă o mare importanţă conceptului de Fair Play pe care îl susţine şi îl promovează, inclusiv lupta împotriva rasismului şi discriminării", mai precizează CCA.

Comisia Centrală a Arbitrilor a făcut aceste precizări în urma comentariilor apărute cu privire la situaţia petrecută înainte de marcarea golului trei al echipei CFR Cluj, în meciul cu CS Mioveni din sferturile de finală ale Cupei României din 2 decembrie. La scorul de 3-2 pentru CS Mioveni, un jucător al echipei din Liga a II-a a trimis în mod voluntar mingea în afara terenului pentru ca un coechipier să primească îngrijiri medicale, însă la reluarea jocului fotbaliştii formaţiei CFR Cluj nu au returnat adversarilor balonul înscriind golul de 3-3. Ulterior, CFR Cluj a marcat încă un gol, obţinând calificarea în semifinalele Cupei României, cu scorul de 4-3.

Miercuri, conducerea clubului CS Mioveni i-a cerut preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, printr-o scrisoare deschisă, rejucarea meciului cu formaţia CFR Cluj, din sferturile de finală ale Cupei României, în spiritul fair-play-ului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici