Ce nume va avea Cluj Arena? Care sunt societăţile interesate pentru a da denumirea stadionului

Mai multe societăţi sunt interesate să dea numele stadionului Cluj Arena, acestea fiind Banca Transilvania, Vodafone şi Terapia Ranbaxy, afirmă şeful CJ Cluj, Alin Tişe, precizând că firma care va da denumirea arenei ar trebui să asigure mare parte din cheltuielile de întreţinere.

299 afișări
Imaginea articolului Ce nume va avea Cluj Arena? Care sunt societăţile interesate pentru a da denumirea stadionului

Cluj Arena (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Pentru denumirea arenei, încercăm să obţinem resurse financiare. Această arenă, dacă nu va avea bani, nu va avea de unde cheltui, nu va putea fi menţinută la cinci stele. Dorinţa mea este ca din această denumire să scoatem trei sferturi din banii de care avem nevoie. Există trei societăţi care şi-au exprimat interesul pentru a da numele Cluj Arena, fără a avansa sume de bani. Este vorba despre Banca Transilvania, Vodafone şi Terapia Ranbaxy. Sper să avem mai multe oferte. Sunt discuţii şi mai aşteptăm încă o săptămână. Vom încerca să facem şi o ofertă către Orange", a declarat marţi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe.

El a precizat că noua arenă are nevoie de "bani mulţi" pentru întreţinere, în condiţiile în care din chiria încasată lunar de la "U" Cluj nu se acoperă decât un sfert din costuri, "iar banii trebuie să vină de undeva".

"Sunt bani mulţi de care are nevoie această arenă, altfel ne vom trezi că gazonul nu e întreţinut, că sistemul de iluminat sau lifturile nu funcţionează. Numai întreţinerea gazonului costă între 3.000 şi 5.000 de euro pe lună. E nevoie şi de cheltuieli pentru asigurarea pazei în trei schimburi", a afirmat Alin Tişe.

Pe de altă parte, şeful CJ Cluj a precizat că va înainta conducerii clubului "U" Cluj propunerea de a personaliza părţi ale stadionului - tribune, peluze şi pista de atletism.

"Pentru Tribuna I propun Mircea Luca, pentru Tribuna a II-a Aurel Buga, pentru peluza de oaspeţi Zoltan Ivansuc, pentru cea a gazdelor Dan Anca, pentru pista de atletism Ion Moina. Voi propune şi amplasarea unui bust al lui Mircea Luca pe scuarul din faţa intrării oficiale", a spus Alin Tişe, adăugând că aceste denumiri, dacă vor fi agreate, vor putea figura chiar pe biletele emise cu ocazia manifestărilor sportive.

Societatea care administrează Cluj Arena va trece şi la identificarea spaţiilor comerciale din stadion care pot fi scoase la licitaţie şi va purta discuţii cu asociaţiile sportive din judeţ pentru a le pune la dispoziţie spaţii în incintă.

Premierul Emil Boc a inaugurat, pe 1 octombrie, la Cluj-Napoca, Cluj Arena şi a tăiat panglica împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, în prezenţa ministrului Dezoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi a altor oficialităţi locale, la inaugurare fiind prezenţi peste două sute de invitaţi.

Lucrările la Cluj Arena au început în luna august a anului 2009 şi au fost executate de un consorţiu de opt firme care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Cluj.

Stadionul are o capacitate de 30.335 de locuri şi face parte din categoria "Elite", respectând standardele FIFA şi UEFA.

Noua arenă are şi o pistă de atletism care poate găzdui competiţii internaţionale atletice.

Costurile Cluj Arena s-au ridicat la 35 de milioane de euro, fără TVA, fondurile provenind atât de la Consiliul Judeţean Cluj, cât şi de la Guvernul României, acesta din urmă alocând 14 milioane de euro pentru construcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici