Ceas de 800.000 de euro furat în Barcelona de la un turist american

Pentru a găsi bunul furat, Mossos d’Esquadra, varianta catalană, a pus în acţiune un departament ad-hoc.

1381 afișări
Imaginea articolului Ceas de 800.000 de euro furat în Barcelona de la un turist american

În Cartierul Gotic al Barcelonei, chiar în centru, la doar o aruncătură de băţ de hotelul de cinci stele Mercer, a durat doar câteva clipe pentru a marca un furt în valoare de 800 de mii de euro.

Prada a fost reprezentată de un singur ceas, furat de la un american foarte bogat care stătea în hotel.

Episodul s-a petrecut în plină zi, la puţin timp după ora 14.00, atacul fiind fat de o bandă de patru bărbaţi de origine nord-africană, conform celor spuse poliţiştilor victimei furtului.

Mossos d’Esquadra catalană a intrat în acţiune, în căutarea celor responsabili, dar deocamdată nu au existat arestări. 

Cum de un ceas care este vândut în Statele Unite pentru un milion de dolari a fost atât de valoros? Era un obiect unic, un elveţian Hublot Black Caviar Bang, acoperit cu aur alb (18 carate) şi diamante fin tăiate (un pavé de diamante în număr de 544), produs în 2008 şi realizat de mari designeri.

A necesitat 2.000 de ore de muncă

Echipat cu un sistem de operare complex, fiecare detaliu estetic este fin combinat pentru a fi o capodoperă. Realizarea, conform descrierii modelului, a necesitat peste 2.000 de ore de „muncă minuţioasă”, de la alegerea materialelor preţioase până la prelucrarea acestora. Toate acestea în 3 centimetri în diametru şi mai puţin de 8 milimetri în grosime a cadranului, care adună în total 148 de componente preţioase.

Pentru a-i găsi pe hoţi şi a returna ceasul proprietarului de drept, deşi operaţiunea este foarte grea după doar câteva zile (furtul a avut loc marţi, 7 iunie), poliţia catalană se va baza pe o unitate specializată, Mossos d' Esquadra, care se ocupă în mod special de furtul ceasurilor de ultimă generaţie.

Fenomenul împotriva turiştilor care vizitează Barcelona este larg răspândit de ceva vreme,

Pentru a-şi însuşi aceste modele preţioase, există o adevărată reţea criminală, care în scurt timp sortează ceasurile de lux furate şi găseşte modalităţi de a le revinde pe piaţa neagră. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici