Cehia - Portugalia, scor 1-3, în grupa A la Euro-2008

Reprezentativa Portugaliei a învins, miercuri, la Geneva, cu scorul de 3-1 (1-1), echipa naţională a Cehiei, într-un meci din etapa a doua a grupei A de la Campionatul European din Austria şi Elveţia, transmite trimisul MEDIAFAX.

96 afișări
Imaginea articolului Cehia - Portugalia, scor 1-3, în grupa A la Euro-2008

Cehia - Portugalia, scor 1-3, în grupa A la Euro-2008 (Imagine: www.uefa.com)

Vicecampioanele europene din 1996 şi 2004, Cehia, respectiv Portugalia s-au întâlnit în derbiul grupei A, ambele echipe fiind favorite la calificarea în turul următor, în dauna uneia dintre gazde, Elveţia, şi a Turciei.

Portugalia a deschis scorul în minutul 7 prin Deco, care a marcat din apropiere, la colţul scurt, cu toată opoziţia lui Jankulovski, după ce Cech a respins cu piciorul în faţa lui Cristiano Ronaldo.

Cehia a restabilit egalitatea în minutul 17, prin Sionko, care a înscris cu o lovitură de cap de la patru metri, după un corner de pe dreaptă, fără şanse pentru portarul Ricardo.

În minutul 64, Portugalia a preluat din nou conducerea pe tabela de marcaj. Joao Moutinho a fost faultat, arbitrul Vassaras a lăsat legea avantajului, Deco a centrat de pe partea dreaptă pentru Cristiano Ronaldo, iar acesta a înscris de la marginea careului.

Ricardo Quaresma a stabilit scorul final al întâlnirii, 3-1, în minutul 90+1. Deco a executat rapid o lovitură liberă până la Cristiano Ronaldo, plecat de la limita ofsaidului, iar acesta i-a pasat lui Quaresma, care a înscris în poarta goală.

Partida disputată pe Stade de Geneve s-a jucat cu casa închisă, la meci asistând 29.016 spectatori.

Cele două formaţii s-au întâlnit şi la Euro-1996, când Cehia a trecut, în sferturile de finală, de Portugalia cu scorul de 1-0, prin golul lui Karel Poborsky, care a fost desemnat de curând cea mai frumoasă reuşită la un turneu final.

În urma acestui rezultat Portugalia a acumulat 6 puncte, iar Cehia a rămas cu 3. Elveţia şi Turcia, care au câte zero puncte, se vor întâlni, începând cu ora 21.45, la Basel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici