Cel mai înalt baschetbalist din lume atinge inelul fără să sară

Sportivul englez Paul Sturgess, component al echipei Harlem Globetrotters şi cel mai înalt baschetbalist din lume (2,31 m), este capabil să atingă inelul, situat la 3.05 metri, fără să se desprindă cu picioarele de podea.

242 afișări
Imaginea articolului Cel mai înalt baschetbalist din lume atinge inelul fără să sară

Cel mai înalt baschetbalist din lume atinge inelul fără să sară (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

El este poreclit Tall Paul în Marea Britanie, respectiv "Tiny" Sturgess în SUA. Sturgess a jucat la nivel universitar în Statele Unite ale Americii, acolo unde a fost desemnat cel mai înalt jucător din toată istoria competiţiei.

El a fost măsurat de către Guiness World Records în noiembrie 2011, având înălţimea de 2.318 metri, respectiv greutatea de 150 kilograme.

Actualmente, în mod oficial, Sturgess este cel mai înalt baschetbalist de pe planetă. El nu a avut niciun contract profesionist, dar a cochetat cu echipa naţională a Marii Britanii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici