Cel mai longegiv antrenor în activitate din Europa a demisionat, după 29 de ani

Tehnicianul Ronnie McFall a decis s-o părăsească pe Portadown, echipă cu care a cucerit patru titluri de campion al Irlandei de Nord.

513 afișări
Imaginea articolului Cel mai longegiv antrenor în activitate din Europa a demisionat, după 29 de ani

Cel mai longegiv antrenor în activitate din Europa a demisionat, după 29 de ani (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

McFall, acum în vârstă de 69 de ani, a preluat-o pe Portadown în decembrie 1986, la o lună şi jumătate după ce Sir Alex Ferguson semnase cu Manchester United. În cele aproape trei decenii petrecute pe banca echipei nord-irlandeze, McFall a reuşit să cucerească patru tiluri naţionale, iar de-a lungul carierei a mai obţinut 16 trofee. Aceasta a primit de cinci ori şi premiul pentru cel mai bun manager al anului. McFall a demisionat după înfrângerea din cupă, 2-3 cu Lurgan Celtic.

Ronnie McFall şi-a început cariera de antrenor în ianuarie 1979, pe banca celor de la Glentoran Belfast. Managerul şi-a trecut în palmares primul titul de campion în 1981, iar 2 ani mai târziu a câştigat Cupa Irlandei. În 1984, a fost demis, după o serie de rezultate negative.

Cel mai longeviv antrenor în activitate a devenit astfel Arsene Wenger, managerul lui Arsenal, de 19 ani pe banca formaţiei londoneze.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici