Cel mai vechi club de fotbal din lume a împlinit 150 de ani

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, conducătorii cluburilor Real Madrid şi Inter Milano, precum şi fosta legendă Bobby Charlton s-au numărat printre personalităţile invitate să participe la împlinirea a 150 de ani de existenţă a celui mai vechi club de fotbal din lume, Sheffield FC.

12 afișări
Imaginea articolului Cel mai vechi club de fotbal din lume a împlinit 150 de ani

Cel mai vechi club de fotbal din lume a împlinit 150 de ani

Conducătorii clubului englez Sheffield FC, înfiinţat pe data de 24 octombrie 1857, au organizat, miercuri, un dineu de gală, urmând ca pe parcursul unei luni să se desfăşoare mai multe evenimente legate de această aniversare.

La dineu au participat Joseph Blatter, preşedintele clubului Real Madrid, Ramon Calderon, conducătorul grupării Internazionale Milano, Massimo Moratti, şi fosta vedetă a echipelor Angliei şi Manchester United, Bobby Charlton. Blatter a oferit grupării Sheffield FC o placă comemorativă şi a participat la dezvelirea unui bust al unui co-fondator al clubului englez, William Prest.

"Considerăm că era timpul ca Sheffield FC şi alte cluburi să primească atenţia pe care o merită pentru că au jucat un rol crucial în dezvoltarea unui sport de care se bucură milioane de oameni din întreaga lume", a declarat preşedintele grupării engleze, Richard Tims.

Înainte de a ajunge la Sheffield, Joseph Blatter s-a întâlnit la Londra cu premierul englez Gordon Brown, cu care a discutat despre noul tratat european ce va înlocui proiectul de Constituţie, şi care recunoaşte noţiunea de "specificitate" a sportului, despre dezvoltarea tineretului prin intermediul fotbalului şi despre o posibilă candidatură a Angliei la organizarea Cupei Mondiale din 2018.

În cadrul evenimentelor organizate cu această ocazie, echipa Sheffield FC, care în prezent activează într-o divizie de amatori, va disputa în luna noiembrie un meci amical în compania formaţiei Internazionale Milano. La acest meci este aşteptat să asiste şi fostul fotbalist brazilian Pele.

După înfiinţarea clubului Sheffield FC în 1857, alte grupări au apărut în zona Sheffield, numărul acestora ajungând la 15 până în 1862.

Asociaţia de Fotbal - care a pus bazele regulilor fotbalului modern - a fost înfiinţată la Londra în anul următor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici