Cel puţin 2.000 de poliţişti asigură securitatea la finala Ligii Campionilor

Cel puţin 2.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea la finala Ligii Campionilor, dintre echipele Bayern Munchen şi Internazionale Milano, programată astăzi, la ora 21.45, la Madrid, a anunţat Ministerul spaniol de Interne.

9 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 2.000 de poliţişti asigură securitatea la finala Ligii Campionilor

Cel puţin 2.000 de poliţişti asigură securitatea la finala Ligii Campionilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un dispozitiv ce include 200 de vehicule şi 40 de poliţişti călare are ca scop garantarea unei bune desfăşurări "a evenimentului de impact mondial", potrivit ministerului.

Cotidianul As notează că în capitala Spaniei sunt aşteptaţi cu ocazia finalei LC aproape 120.000 de vizitatori, deşi stadionul Santiago Bernabeu, unde se va disputa partida, are o capacitate de 80.000 de locuri.

Finala Ligii Campionilor este considerată de către autorităţile spaniole un eveniment de înalt risc. De aceea, pe lângă cei 2.000 de poliţişti, alte 2.000 de persoane (pompieri, poliţişti comunitari...) vor fi mobilizate pentru eveniment.

Ministerul spaniol de Interne speră ca, prin măsurile pe care le-a luat, Spania să arate că are capacitatea de a asigura "o bună desfăşurare a marilor evenimente".

Spania vrea să aibă o imagine bună, în contextul în care candidează, împreună cu Portugalia, pentru organizarea ediţiilor din 2018 şi 2022 ale Cupei Mondiale.

Finala Ligii Campionilor, între Bayern Munchen şi Internazionale Milano, are loc, astăzi, de la ora 21.45, pe stadionul Santiago Bernabeu din Madrid şi va fi arbitrată de englezul Howard Webb.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici