Cele 13 borne fotbalistice atinse sau depăşite în meciul Real Madrid - Manchester City 3-3

  • Partida de marţi seara, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, dintre Real Madrid şi Manchester City, a fost prilej pentru bifarea mai multor borne statistice şi recorduri fotbalistice.
  • Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului a inventariat realizările din acest meci.
589 afișări
Imaginea articolului Cele 13 borne fotbalistice atinse sau depăşite în meciul Real Madrid - Manchester City 3-3

Cele 13 borne fotbalistice atinse sau depăşite în meciul Real Madrid - Manchester City. Foto: Mediafax Foto

1 - Manchester City îşi continuă seria unică în istoria competiţiei, marcând câte 3 goluri în fiecare din cele 9 meciuri din Liga Campionilor din acest sezon.

2 - Echipa lui Pep Guardiola a ajuns deja la 22 de meciuri la rând fără să piardă în Liga Campionilor. Este a 2-a cea mai lungă serie din istoria competiţiei, după cele 25 de meciuri consecutive fără înfrângere ale lui Manchester United între 2007 şi 2009.

3 - Manchester City şi-a întrerupt seria de 10 victorii în Liga Campionilor (cea mai lungă din istorie pentru o echipă engleză). Ultimele două meciuri pe care City nu le-a câştigat s-au disputat ambele pe Bernabéu (precedentul a fost 1-1, pe 9 mai 2023).

4 - Real Madrid continuă seria meciurilor de pe teren propriu cu goluri marcate în optimile de finală ale Ligii Campionilor, ajungând la 34 consecutive, cea mai bună serie de acest gen din istoria competiţiei.

5 - A fost doar al 2-lea meci din faza eliminatorie din întreaga istorie a Ligii Campionilor cu 3+ goluri marcate în primele 14 minute. Singurul precedent a fost în manşa a doua a sferturilor de finală ale ediţiei 2018-19, Manchester City - Tottenham (4-3), la 17 aprilie 2019 (2-2 după 11 minute de joc).

6 - Precedentul caz din Liga Campionilor în care ambele echipe au marcat 3+ goluri în prima manşă a dublei eliminatorii, a fost tot în cadrul acestei rivalităţi, Manchester City vs Real Madrid, 4-3 în semifinala din 26 aprilie 2022.

7 - Bernardo Silva (Manchester City) a marcat după 1 minut şi 48 de secunde. Doar un singur jucător a făcut acest lucru mai devreme împotriva lui Real Madrid pe stadionul Bernabéu în istoria UCL, acesta fiind Mario Mandzukic pentru Juventus, la 11 aprilie 2018 (1 minut şi 17 secunde).

8 - Golul lui Bernardo Silva a devenit, de asemenea, al doilea cel mai rapid gol din istoria UCL din lovitură liberă directă. Acesta este depăşit doar de golul lui Mikael Nilsson, în partida Göteborg vs PSV, în 1993 (după 1 minut şi 10 secunde).

Al treilea în acest clasament este golul din lovitură liberă al lui Jadson, în meciul Shakhtior – Valencia, în 2006 (1 minut şi 57 de secunde).

9 - În mod curios, toate ultimele 6 goluri din lovituri libere directe primite de Real Madrid în UCL au fost toate pe Bernabéu, marcatorii lor fiind Del Piero, Kolarov, Schöne, Muriel şi Jota.

Ultima dată când "Los Blancos" au primit un astfel de gol în deplasare a fost în 2005 (Juninho Pernambucano, Lyon).

10 - Toate cele 3 goluri (Bernardo Silva, Foden, Gvardiol) au fost primite de Real Madrid din afara suprafeţei de pedeapsă. Ultima dată când au primit atâtea goluri în acest fel a fost pe 2 noiembrie 2016, în meciul din deplasare cu Legia (marcatori Odjidja-Ofoe, Rádovich şi Moulin).
Ultima dată pe Bernabéu acest lucru s-a întâmplat pe 29 februarie 2000, în meciul cu Bayern Munchen (Scholl, Effenberg şi Fink).

11 - Ultima dată la nivel global când o echipă a marcat 3 goluri din afara careului într-un meci din faza eliminatorie a Ligii Campionilor a fost pe 16 aprilie 2019. Barcelona a reuşit acest lucru împotriva lui Manchester United (3-0).

12 - Golul lui Joško Gvardiol este primul său gol pentru Manchester City. Anterior, acesta marcase ultima dată pentru precedentul său club, RB Leipzig (pe 11 martie 2023, împotriva Borussiei Gladbach).

13 - Rodrygo a ajuns la 20 de goluri (toate pentru Real Madrid) în UCL la vârsta de 23 ani şi 91 de zile.
Doar Raúl din istoria clubului a atins această bornă mai devreme (la 22 ani şi 297 de zile).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici