Cele 4 ţări în care încă se joacă fotbal în prima ligă. Un club primeşte pe stadion doar suporteri virtuali

  • Fotbalul mondial a fost dat peste cap de pandemia noului coronavirus.
  • Finalul a zeci de campionate este acum incert, iar EURO 2020 a fost amânat pentru 2021.
  • Există patru ţări în care fotbalul continuă în ciuda ameninţrii sau cu nişte măsuri de precauţie.
272 afișări
Imaginea articolului Cele 4 ţări în care încă se joacă fotbal în prima ligă. Un club primeşte pe stadion doar suporteri virtuali

Cele 4 ţări în care încă se joacă fotbal în prima ligă. Un club primeşte pe stadion doar suporteri virtuali

Fotbalul e a fost grav lovit de pandemia noului coronavirus. Sunt zeci de campionate care riscă să fie anulate din cauza regulilor stricte de carantină, la fel si competiţiile internaţionale din Europa şi restul continentelor. Şi barajul pentru calificare la EURO şi chiar întreg turneul final a fost amânat pentru anul viitor.

Dar în ciuda măsurilor stricte de precauţie din toată lumea, există patru ţări unde fotbalul continuă. Prima ligă din Belarus e singura ligă activă din Europa şi chiar prosperă în vremuri de criză. Campionatul din Belarus este retransmis acum în 10 ţări, între care Rusia, Israel şi India, ţări care aleg să transmită fotbal dintr-un campionat obscur în lipsă de alte competiţii.

În mod incredibil, fanii încă mai au voie pe stadion la meciurile din Belarus, deşi sunt avertizaţi  de riscul la care se expun. Clubul Dinamo Brest a decis să-şi protejeze fanii şi umple stadionul doar cu suporteri virtuali. Pentru o sumă de bani, fanii au figura pusă pe un manechin de carton pe stadion, iar sumele strânse se duc la lupta împotriva coronavirusului.

Alte ţări în care se mai joacă fotbal în prima ligă sunt Tajikistan, Nicaragua şi Burundi. În primele două se joacă cu porţile închise, iar toate meciurile sunt transmise la TV şi online.

Taiwan, una din ţărie date drept exemplu pentru lupta cu coronavirusul, îşi relansează campionatul de fotbal în acest weekend, în ciuda protestului sindicatului FIFPro, care cere ca toate meciurile să fie oprite.

În Taiwan se reia si campionatul de baseball, iar meciurile se vor desfăşura cu porţile închise şi cu manechini rotbotici care bat din tobe în tribune.

În alte ţări, cursele de cai continuă neîntrerupte. Australia, Hong Kong, Japonia şi Suedia sunt ţările care nu au respectat carantina sportivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici