Cele două cluburi de fotbal din Braşov anunţă demararea proiectului de reunire

Primăria municipiului Braşov, deţinătoarea brandului FC Braşov, şi echipa suporterilor braşoveni, SR Braşov, înfiinţată în vara anului 2017 pentru a duce mai departe tradiţia stegară, au ajuns la un acord de colaborare pentru desfăşurarea activităţii clubului în sezonul 2023-2024.

238 afișări
Imaginea articolului Cele două cluburi de fotbal din Braşov anunţă demararea proiectului de reunire

Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului Braşov

Pornind de la situaţia actuală a fotbalului braşovean, de la absurditatea de a avea două echipe cu aceleaşi culori şi revendicatoare ale aceluiaşi palmares şi brand, şi de la nevoia de a uni toate resursele într-un proiect puternic, capabil să ducă mai departe tradiţia fotbalului braşovean, cele două cluburi anunţă, luni, demararea proiectului de reunire - „Un oraş, o echipă”.

„Primul pas este reprezentat de retragerea din campionatul Ligii a 3-a a echipei de seniori a FC Braşov - Steagul Renaşte, activitatea clubului urmând să se desfăşoare în sezonul 2023-2024 exclusiv la nivel de copii şi juniori. O parte dintre cei mai promiţători juniori ai FC Braşov - Steagul Renaşte vor fi promovaţi în lotul de seniori al SR Braşov, echipa îmbrăţişată de comunitatea locală de suporteri ca fiind continuatoarea morală a „Steagului”. Conducerea clubului SR Braşov şi reprezentanţii Primăriei municipiului Braşov vor lucra în săptămânile care urmează la definitivarea unui buget comun, cât mai realist pentru cerinţele Ligii a 3-a şi pentru continuarea, consolidarea şi dezvoltarea Academiei FC Braşov, în care implicarea suporterilor să fie în continuare unul dintre pilonii proiectului, reflectând natura de club al comunităţii. Totodată, va fi elaborat şi un nou statut, care să ofere autorităţilor locale şi mediului privat de afaceri oportunităţi cât mai simple şi directe de a face parte din structura de conducere a clubului, pornind de la următoarele principii: transparenţă în privinţa utilizării bugetului, reprezentare echitabilă în luarea deciziilor împărţită între suporteri, finanţatori privaţi şi finanţatori publici, management modern şi responsabil, obiective clare şi care să marcheze revenirea clubului în topul fotbalului românesc”, scrie Primăria Braşov pe pagina oficială de Facebook.

Proiectul va reuni toate aceste demersuri sub brandul FC Braşov, urmând a fi iniţiate demersurile pentru atribuirea acestuia către clubul SR Braşov înainte de startul sezonului 2024-2025, conform sursei citate. În acest fel se va desăvârşi idealul cu care suporterii stegari au plecat la drum în 2017, scrie Primăria.

„Un oraş, o echipă” este proiectul care reuneşte năzuinţele şi resursele comunităţii pentru revigorarea fotbalului braşovean, mai arată Primăria Braşov.

„Este momentul să reunim toate elementele necesare unei construcţii solide (brand, suporteri, finanţare, academie, infrastructură) într-un singur club, care să continue istoria şi tradiţia FC Braşov. Am încredere că acordul dintre cele două cluburi are puterea de a aduna în jurul proiectului toată suflarea stegară şi voi solicita Consiliului Local susţinerea acestuia”, a declarat primarul Allen Coliban.

„Ideea care a stat la baza proiectului SR a fost aceea de a reuni suporterii, mediul de afaceri şi autorităţile locale cu scopul să creăm o structură competentă, care să îşi atingă obiectivele de performanţă pe plan sportiv, fără a ne abate de la principiile şi identitatea stegară. Ne-am propus din prima zi să punem bazele unui club stabil, al comunităţii, cu o identitate autentică. Apreciem deschiderea arătată de reprezentanţii Primăriei Braşov şi faptul că doresc să pună umărul alături de comunitatea suporterilor pentru atingerea ţelului pe care ni l-am setat atunci când am pornit la drum, în urmă cu şase ani”, a declarat Horaţiu Culcear, preşedintele SR Braşov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici