Cele mai rapide ambarcaţiuni s-au confruntat în staţiunea Mamaia

Class One-Romanian Grand Prix a strâns, duminică după-amiază, mii de oamenii pe malului Lacului Siutghiol, veniţi să vadă "la lucru" cele mai rapide ambarcaţiuni din lume.

175 afișări
Imaginea articolului Cele mai rapide ambarcaţiuni s-au confruntat în staţiunea Mamaia

Cele mai rapide ambarcaţiuni s-au confruntat în staţiunea Mamaia (Imagine: Mediafax Foto)

Printre cei prezenţi la cursa din staţiunea Mamaia au fost primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, vedeta tv Mihaela Rădulescu şi fostul fotbalist Gabi Popescu.

După ce au făcut 20 de tururi pe circuitul special amenajat pe lacul Siutghiol, cea mai rapidă ambarcaţiune s-a dovedit a fi cea a norvegienilor de la Jotun 90. Pe locurile următoare s-au clasat Qatar 95 şi Victory 7. Marea favorită a întrecerii - Victory 1 - a încheiat competiţia pe locul 7 din cauza unor probleme tehnice.

Totodată, echipa condusă de şeicul Qatarului s-a clasat pe locul 7.

În cadrul festivităţii de premiere, desfăşurată în Piaţeta Cazino, din staţiunea Mamaia, primarul Radu Mazăre a declarat că este mândru că autorităţile locale au reuşit să organizeze o competiţie de asemenea nivel. El a mărturisit că este puţin mâhnit deoarece Guvernul nu s-a implicat financiar în Class One-Romanian Grand Prix, dar speră că o va face anul viitor.

Deoarece cursa de la Mamaia a fost ultima din Europa, a fost decernat şi trofeul celei mai bune echipe în cursele de pe "bătrânul continent". Astfel, în urma punctajului acumulat în toate cursele de pe circuitele europene, lider a fost Jotun 90, fiind urmat de Victory 1 şi de Victory 7.

În cadrul campionatului mondial, mai sunt de disputat încă două curse, una în Egipt şi două la Dubai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici