Celebrul surfer „Mad Dog" a murit în timp ce se antrena într-o zonă cu valuri uriaşe din Portugalia

Celebrul surfer „Mad Dog" a murit în timp ce se antrena pe valuri uriaşe în Nazaré, Portugalia. În zonă se formează valuri înalte de peste 20 de metri.

3031 afișări
Imaginea articolului Celebrul surfer „Mad Dog" a murit în timp ce se antrena într-o zonă cu valuri uriaşe din Portugalia

Celebrul surfer „Mad Dog" a murit în timp ce se antrena într-o zonă cu valuri uriaşe din Portugalia

Veteranul brazilian Marcio Freire a murit joi în timp ce se antrena la surfing în Nazaré, pe coasta centrală a Portugaliei, a anunţat autoritatea maritimă locală, potrivit CNN.

Echipele de intervenţie aflate pe jet-ski-uri au reuşit să îl ducă pe plajă pe bărbatul în vârstă de 47 de ani, însă toate încercările de a-l resuscita au eşuat.

Freire este unul dintre cei trei surferi brazilieni care au devenit cunoscuţi sub numele de „Câinii nebuni" după ce au cucerit valul uriaş „Fălci" din Hawaii. Ei au apărut în documentarul Mad Dogs din 2016.

Nazaré se mândreşte cu unele dintre cele mai mari valuri din lume. Acestea sunt amplificate de un canion subacvatic adânc de 5 kilometri, care se termină acolo unde Atlanticul de Nord întâlneşte ţărmul.

În 2011, un surfer din Hawaii a stabilit la Nazaré recordul mondial pentru cel mai mare val survolat vreodată, de 23,77 metri. În 2020, recordul a fost bătut de un german care a reuşit să rămâna în picioare pe un val de 26,21 metri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici