Cererea de ştergere a datoriei de 19.901.729 de lei a clubului Poli Iaşi, respinsă

Magistraţii ieşeni au respins contestaţia la executare formulată de oficialii grupării Politehnica Iaşi pentru plata unei datorii de 19.901.729 de lei la bugetul de stat, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele clubului, Cristian Stărică.

19 afișări
Imaginea articolului Cererea de ştergere a datoriei de 19.901.729 de lei a clubului Poli Iaşi, respinsă

Cererea de ştergere a datoriei de 19.901.729 de lei a clubului Poli Iaşi, respinsă (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Magistraţii de la Judecătoria Iaşi au respins contestaţia la executare prin care noi eram obligaţi să plătim suma de 19.901.729 de lei la bugetul statului. Din păcate, avocata noastră nu a primit nicio motivare a acestei decizii. Dacă ni se va aplica această decizie, înseamnă că toate cluburile din România vor avea probleme, pentru că toate echipele sunt în aceeaşi situaţie. Din câte ştiu, dintre toate cluburile, nimeni nu a mai pierdut acest gen de procese. Dinamo a obţinut chiar o suspendare a deciziei până când vor fi clarificate aceste probleme legislative. Cred că ar trebui să se implice mai mult şi LPF şi FRF. Oricum, nu vom avea probleme cu obţinerea licenţei pentru sezonul 2010/2011 pentru că procesul verbal de constatare a acestor diferenţe a fost încheiat în luna ianuarie a anului acesta, iar dosarul de licenţiere prevede achitarea datoriilor până la 31 decembrie 2009", a spus Cristian Stărică.

Împotriva acestei decizii, clubul ieşean are dreptul să facă recurs în termen de 15 zile.

În urma unui control efectuat de inspectorii de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Iaşi, la data de 20 ianuarie, aceştia au constatat că FC Politehnica Iaşi SA nu a achitat taxele şi impozitele către stat pentru banii luaţi de fotbalişti. Cei de la Finanţe au susţinut că Politehnica Iaşi are datorii de 19.901.729 de lei, motiv pentru care au dispus plata acestei datorii şi blocarea conturilor clubului. Reprezentanţii grupării ieşene au precizat că veniturile fotbaliştilor nu se încadrează la categoria salarii, aceştia având încheiate convenţii civile cu clubul.

Urmăreşte evoluţia echipei tale favorite, live pe telefonul tău mobil. Pentru mai multe detalii click aici

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici