CFR Cluj a câştigat Cupa României pentru prima oară în istorie

Formaţia CFR Cluj a câştigat pentru prima oară în istorie Cupa României Timişoreana, după ce a învins, sâmbătă, scor 2-1 (0-0), echipa Unirea Urziceni, în finala disputată pe stadionul Ceahlăul din Piatra Neamţ, şi a realizat eventul la trei zile după obţinerea primului titlu de campioană.

194 afișări
Imaginea articolului CFR Cluj a câştigat Cupa României pentru prima oară în istorie

CFR Cluj a câştigat Cupa României pentru prima oară în istorie (Imagine: Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate de Ruiz '50 şi Semedo '64, pentru CFR Cluj, respectiv Dănălache '60, pentru Unirea Urziceni.

CFR Cluj a deschis scorul în minutul 50, prin Diego Ruiz, care a marcat cu un şut din voleu, de la 17 metri, în stânga portarului Bogdan Stelea.

Unirea Urziceni a restabilit egalitatea în minutul 60, prin Cristian Dănălache. La un corner de pe partea dreaptă, mingea a ajuns în careu la Galamaz şi din acesta a ricoşat la Dănălache, care a marcat cu un şut din întoarcere de la 10 metri.

Campioana a revenit în avantaj în minutul 64, în urma unei reuşite a lui Antonio Semedo. Cadu a executat o lovitură liberă de la mare distanţă, Semedo a reluat din prima spre poartă, Stelea a respins în faţă şi tot portughezul a înscris cu un şut sub transversală.

Golul înscris de Dănălache în minutul 60 în poarta apărată de Eduard Stăncioiu a fost primul şi singurul încasat de CFR în ediţia 2007/2008 a Cupei României.

În această ediţie, CFR Cluj a trecut de formaţiile: FC Săcele (în şaisprezecimi, scor 3-0), Jiul Petroşani (în optimi, scor 1-0), FC Braşov (în sferturi, scor 1-0), Dacia Mioveni (în semifinale, scor 3-0) şi Unirea Urziceni (în finală, scor 2-1)

Unirea Urziceni a trecut în această ediţie a Cupei României de echipele: FCM Baia Mare (în şaisprezecimi, scor 4-1), Steaua (în optimi, scor 2-0), Rapid (în sferturi, scor 1-0), şi Gloria Buzău (în semifinale, scor 1-0).

Înainte de startul partidei, pe marginea terenului au fost activaţi mai mulţi vulcani de artificii şi aproape 10.000 de baloane au fost lansate în văzduh din tribunele stadionului Municipal. În pauza meciului organizatorii au oferit un spectacol de lumini. Nocturna a fost stinsă, iar pe teren au fost proiectate siglele celor două cluburi din finală şi cea a FRF, precum şi conturul hărţii României.

Preşedintele de onoare al FC Ceahlăul, Gheorghe Ştefan, a spus că în vară va schimba gazonul pe stadionul Municipal, după ce în prima repriză jucătorii au ratat mai multe execuţii din cauza terenului.

Înainte de începerea partidei, imnul României, "Deşteaptă-te, române!", a fost intonat de soprana Felicia Filip şi de interpretul de muzică populară Nicolae Furdui Iancu.

Jucătorii echipei CFR Cluj au ridicat trofeul Cupei României, primul ce le-a fost înmânat fotbaliştilor ce s-au perindat pe la acest club în istoria sa de 101 ani, deşi competiţia încheiată la Piatra Neamţ este a doua câştigată de formaţia pregătită de Ioan Andone în decurs de trei zile.

Miercuri, CFR Cluj a devenit campioană a României, pentru prima oară în istoria competiţiei, după ce a învins-o, cu scorul de 1-0, pe concitadina Universitatea, în etapa a XXXIV-a, ultima a Ligii I. Jucătorii antrenaţi de Ioan Andone nu au primit, însă, trofeul de campioni, care s-a aflat la Bucureşti, deoarece în lupta pentru titlu se afla şi Steaua. "Roş-albaştrii", care cu o etapă înainte de finalul sezonului aveau un punct mai puţin decât CFR, ar fi devenit campioni dacă victoria cu scorul de 5-0 din partida cu Gloria Buzău ar fi fost coroborată cu un meci fără victorie al formaţiei ardelene în ultima rundă.

Trofeul Cupei României i-a fost înmânat căpitanului formaţiei CFR Cluj, Ricardo Cadu, de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, pe o scenă ce a fost montată chiar pe gazon, imediat după încheierea finalei. Fotbaliştii de la CFR au primit şi un cec în valoare de 130.000 de euro, iar mijlocaşul portughez Antonio Semedo a fost desemnat jucătorul meciului.

Organizatorii au oferit şi un foc de artificii, în timp ce jucătorii de la CFR Cluj au efectuat turul de onoare al stadionului, prezentând publicului trofeul câştigat.

Fotbaliştii de la CFR se vor întoarce la Cluj-Napoca, unde vor primi, duminică, trofeul destinat câştigătoarei Ligii I, în cadrul unei festivităţi ce va avea loc pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, începând cu ora 20.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici