CFR Cluj a câştigat pentru a doua oară consecutiv Cupa României - GALERIE FOTO

Formaţia CFR Cluj a câştigat pentru a doua oară consecutiv Cupa României, după ce a învins, sâmbătă, echipa FC Timişoara, cu scorul de 3-0 (2-0), într-o partidă disputată pe stadionul "Municipal" din Târgu Jiu, transmite trimisul MEDIAFAX.

47 afișări
Imaginea articolului CFR Cluj a câştigat pentru a doua oară consecutiv Cupa României - GALERIE FOTO

CFR Cluj a câştigat pentru a doua oară consecutiv Cupa României (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate de Ciprian Deac, în minutul 6, Sixto Peralta, în minutul 28 din penalti, şi Juan Emmanuel Culio, în minutul 54.

1-0: Ciprian Deac a reluat, cu capul, din interiorul careului de 6 metri, o lovitură de colţ, executată de Culio, de pe partea dreaptă, profitând şi de o ieşire greşită a portarului Pantilimon.

2-0: Latovlevici l-a faultat în careu pe Toni, asistentul Aurel Oniţă a semnalizat infracţiunea arbitrului Cristian Balaj, care a dictat penalti. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Peralta, care a trimis pe jos, în colţul stâng şi l-a păcălit astfel pe Pantilimon, plecat în partea opusă.

3-0: Peralta a trimis în mijlocul careului echipei FC Timişoara de unde, nemarcat, Culio a şutat din prima în vinclul porţii lui Pantilimon.

CFR Cluj: 1. Nuno Claro – 2. Tony, 6. Mureşan, 15. Alcantara, 4. Panin – 31. Dani – 23. Mara (99. Ruiz '81), 8. Peralta (33. Pereira '58), 19.Culio, 77. Deac (8. Dubarbier '69) – 17. Y. Kone. Antrenor: Antonio Conceicao.

FC Timişoara: 29. Pantilimon - 30. Bădoi (11. Arm. Karamian '46), 6. Nibombe (16. Luchin '75), 28. Cisovsky, 3. Latovlevici - 7. St. Stancu, 17. Borbely (8. Vrsici '58), 5. Alexa, 10. Art. Karamian - 9. Parks, 18. Bucur. Antrenor: Valentin Velcea.

Cartonaşe galbene: Peralta '35, Y. Kone '41, Culio '54 / Alexa '34, Borbely '36

Arbitri: Cristian Balaj (central) - Cristian Nica, Aurel Oniţă (asistenţi) - Teodora Albon (rezervă).

Partida a fost întreruptă din cauza suporterilor de la FC Timişoara

Partida a fost întreruptă de două ori de arbitrul Cristian Balaj din cauza comportamentului suporterilor echipei FC Timişoara.

Prima oară, în minutul 37, Cristian Balaj a întrerupt meciul pentru aproximativ două minute, din cauza unor fumigene aruncate de suporterii echipei timişorene pe suprafaţa de joc. În prealabil, suporterii timişoreni au rupt gardul care desparte suprafaţa de joc de tribune, însă nu au pătruns în teren, ei fiind opriţi cu dificultate de un cordon de stewarzi.

Fanii au scadat: "Ruşine, ruşine să vă fie" şi le-au cerut jucătorilor echipei FC Timişoara să părăsească terenul.

Încidentele au plecat de la o fază petrecută în careul echipei CFR Cluj, la care Mureşan l-a jenat pe atacantul Gigel Bucur, oficialii şi jucătorii timişoreni solocitând atunci acordarea unei lovituri de pedeapsă.

Cu patru minute de final, mai mulţi fani au intrat pe gazon pe un atac al formaţiei FC Timişoara, care a reuşit chiar să înscrie, însă golul nu a fost validat după ce în interiorul careului de 16 metri ajunseseră deja doi dintre fani. Unul din fani a reuşit chiar să ia mingea cu care se juca.

Forţele de ordine au intervenit în momentul în care suporterii din peluză încercau să intre pe teren. Fanii au ripostat şi au început să-i lovească pe jandarmi cu cozile de la steaguri şi au aruncat în aceştia cu zeci de scaune rupte. După aproximativ cinci minute, suporterii recalcitranţi au fost izolaţi în peluză, iar forţele de ordine au evacuat zona.

Meciul s-a reluat după aproximativ 7 minute.

Aproximativ 200 de fani clujeni au pătruns pe teren în timpul festivităţii de la finalul Cupei

Aproximativ 200 de suporteri clujeni au pătruns pe teren în timpul festivităţii de premiere a finalei Cupei României, la care echipa FC Timişoara a refuzat să participe.

Fanii echipei CFR Cluj au vrut să se bucure alături de favoriţii lor şi au pătruns pe gazon încercând să se îndrepte spre locul unde se aflau jucătorii antrenaţi de Antonio Conceicao.

Forţele de ordine au reacţionat imediat şi i-au oprit pe suporteri, pe care i-au redirecţionat spre tribună.

La festivitate, trofeul de câştigători ai Cupei României le-a fost înmânat fotbaliştilor clujeni de către antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu. Lucescu le-a dat jucătorilor echipei CFR Cluj şi medaliile.

Victoria formaţiei clujene a fost sărbătorită pe stadionul "Municipal" din Târgu Jiu cu un foc de artificii. Şi la pauza partidei a avut loc un foc de artificii şi de lasere.

FC Timişoara nu a participat la festivitatea de premiere, în semn de protest faţă de arbitrajul prestat de Cristian Balaj, care, în opinia timişorenilor, i-a dezavantajat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici