CFR Cluj a pierdut meciul cu Poli Iaşi

Liderul Ligii I, CFR Cluj, a înregistrat, sâmbătă, al treilea eşec în sezonul 2007/2008, echipa ardeleană fiind învinsă, în deplasare, scor 1-0, de Poli Iaşi, într-un meci din etapa a XXV-a a campionatului, în care Andrei Cristea a marcat dintr-un penalti contestat şi doi jucători au fost eliminaţi.

40 afișări
Imaginea articolului CFR Cluj a pierdut meciul cu Poli Iaşi

CFR Cluj a pierdut meciul cu Poli Iaşi (Imagine: Mediafax Foto)

În minutul 73, arbitrul Augustus Constantin a dictat penalti pentru Poli Iaşi, la o cădere în careu a lui Bersnjak de lângă Dani. Clujenii au contestat decizia centralului, iar Fabbiani a fost avertizat pentru proteste.

Lovitura de la 11 metri a fost transformată de Andrei Cristea, care după ce a marcat şi-a dat jos tricoul de joc, fiind avertizat.

În afara penaltiului în urma căruia Poli a deschis scorul, ieşenii au mai solicitat o lovitură de la 11 metri în minutul 37, când au susţinut că fundaşul Cristian Munteanu a fost împins în careu la o lovitură liberă de la 25 de metri executată de Paruolo.

În minutul 80, mijlocaşul echipei CFR Cluj, Eugen Trică, şi antrenorul Ioan Andone, au cerut jucătorilor liderului Ligii I să iasă de pe teren, la scorul de 1-0 în favoarea gazdelor. Căpitanul Eugen Trică a primit un cartonaş galben în minutul 80, moment în care le-a făcut semn coechipierilor săi să plece la vestiare. Aceştia l-au urmat, după ce şi antrenorul formaţiei CFR Cluj, Ioan Andone, le-a făcut semn să părăsească terenul. În cele din urmă, Trică a fost convins să revină pe teren, iar Andone a fost trimis în tribună de centralul Augustus Constantin.

Jocul s-a reluat după două minute de întrerupere, însă Niklas Sandberg (CFR) l-a faultat pe atacantul gazdelor, Andrei Cristea, Trică s-a îndreptat nervos spre acesta din urmă, în timp ce se afla la pământ, a încercat să-l ridice cu forţa, iar Cristea a ripostat. Mai mulţi jucători de la cele două echipe s-au încăierat, iar Augustus Constantin le-a arătat lui Cristea şi Trică al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din Augustus Constantin (central), Aurel Oniţa, Cătălin Savu(asistenţi) şi Mugurel Drăgănescu (rezervă). Observatori au fost delegaţi Octavian Goga şi Florin Prunea.

La partidă au asistat 9.000 de spectatori, între care şi 50 de suporteri ai echipei CFR Cluj.

Antrenorul Ionuţ Popa a declarat că "bate ca la covoare" echipele din fruntea clasamentului Ligii I, după ce Poli Iaşi a învins, sâmbătă, liderul CFR Cluj.

"Am bătut şi Steaua, şi CFR Cluj, bat la ei ca la covoare. Trebuia să câştigăm şi la Dinamo, dar nu ni s-au dat două penaltiuri. Nu-i nimic, urmează Rapidul", a spus Popa.

Tehnicianul formaţiei ieşene a precizat că ar fi fost mulţumit şi cu un punct în partida cu CFR Cluj, formaţie despre care a spus că este în criză de formă. "Noi ne-am dorit un punct, pentru că avem o situaţie foarte grea. Mă tot gândesc la punctele pe care le-am pierdut în tur din cauza ghinionului. Cu punctele acelea acum am fi fost pe loc de cupă europeană. Astăzi pe teren a fost o echipă harnică, Poli Iaşi, şi una ieşită din formă, CFR Cluj. Se vede la ei că traversează o criză de formă. Noi am făcut un joc de aşteptare, dar chiar şi aşa am avut cinci, şase ocazii mari de gol", a comentat Popa.

Ionuţ Popa a lăsat să se înţeleagă că nu este convins că penaltiul în urma căruia Poli Iaşi a marcat golul victoriei a fost corect acordat. "Arbitrajul a fost bun, chiar foarte bun. Nu ştiu dacă la faza aia din prima repriză, cu Munteanu, a fost sau nu penalti. Trebuie să văd caseta. Am primit, în schimb, acel penalti, dar nouă nu ni s-a dat penalti la Contanţa şi alte două la Dinamo. Arbitrii sunt şi ei oameni şi greşesc", a punctat tehnicianul.

Antrenorul Ioan Andone a declarat că echipa CFR Cluj nu ar fi meritat să câştige meciul din deplasare cu Poli Iaşi, însă a contestat penaltiul în urma căruia gazdele au marcat golul victoriei.

"Este al treilea meci pe care îl pierdem. Nu a fost o partidă spectaculoasă din cauza terenului, însă noi nu avem nicio scuză. Şi Iaşiul a jucat pe acelaşi teren. Totuşi, poate altul ar fi fost rezultatul dacă nu s-ar fi acordat acel penalti care nu a fost. Eram foarte aproape şi am văzut că a fost simulare. N-a fost penalti, putea să dea altul, în prima repriză. Nu ştiu dacă meritam să pierdem astăzi, dar nici să câştigăm. Augustus a scăpat meciul din mână", a spus Andone, făcând referire la arbitrul Augustus Constantin.

Tehnicianul liderului Ligii I a felicitat echipa Poli Iaşi. "Iaşiul are o echipă bună şi s-a văzut că nu întâmplător a bătut Steaua", a spus Andone.

Ioan Andone a adăugat că lupta pentru titlu nu s-a încheiat: "Campionatul se joacă. Pentru noi urmează meciul de la Dinamo, unde sperăm să facem o partidă bună".

Antrenorul echipei CFR Cluj, Ioan Andone, a declarat, sâmbătă seară, că mijlocaşul Eugen Trică va fi sancţionat pentru faptul că le-a cerut coechipierilor să părăsească terenul în timpul meciului cu Poli Iaşi, pierdut de ardeleni cu scorul de 0-1.

"Trică a vrut să scoată echipa de pe teren, nu eu. Jucătorii sunt frustraţi după ce au fost furaţi la Steaua. Oricum, voi lua măsuri împotriva lui pentru că nu are voie să facă aşa ceva, să scoată echipa de pe teren. În retur, jucătorii mei au dat dovadă de multă nervozitate. Astăzi ne-au cedat nervii şi, aşa cum a spus cineva, se va ajunge să se împuşte lumea pe stadion. Principala vină pentru asta o avem noi, oamenii de fotbal, pentru că noi ar trebui să îndemnăm la calm, nu să dăm tot felul de declaraţii", a spus Andone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici