CFR Cluj, în grupa H a Ligii Campionilor: Ardelenii vor întâlni Manchester United, Braga şi Galatasaray

Echipa CFR Cluj va juca în grupa H a Ligii Campionilor cu formaţiile Manchester United (Anglia), Sporting Braga (Portugalia) şi Galatarasay Istanbul (Turcia), s-a stabilit, joi, la tragerea la sorţi de la Monaco.

3188 afișări
Imaginea articolului CFR Cluj, în grupa H a Ligii Campionilor: Ardelenii vor întâlni Manchester United, Braga şi Galatasaray

CFR Cluj, în grupa H a Ligii Campionilor: Ardelenii vor întâlni Manchester United, Braga şi Galatasaray

Manchester United a terminat pe locul secund în sezonul trecut de Premier League, fiind devansată de rivala Manchester City la golaveraj. United a câştigat de 19 ori titlul de campioană a Angliei, 11 Cupe ale Angliei, 4 Cupe ale Ligii Angliei şi 16 Supercupe ale Angliei.

Pe plan internaţional, United a cucerit trei Ligi ale Campionilor, o Cupă a Cupelor, o Supercupă a Europei şi o Campionatul Mondial al cluburilor.

Antrenorul echipei engleze este celebrul Sir Alex Ferguson, aflat în funcţie din 1986. Vedetele formaţiei sunt Wayne Rooney, Nani, Ryan Giggs, Nemanja Vidici, Patrice Evra, dar şi noile achiziţii Robin van Persie şi Shinji Kagawa.

În sezonul trecut al Ligii Campionilor, Manchester United s-a aflat în grupă cu Oţelul Galaţi, dar ambele echipe au rata calificarea în optimile de finală, în dauna formaţiilor FC Basel şi Benfica Lisabona.

Sporting Braga a terminat pe locul trei în sezonul trecut al campionatului Portugaliei, în urma echipelor FC Porto şi Benfica Lisabona. Braga nu are un palmares prea bogat, ea câştigând o singură dată Cupa Portugaliei. Pe plan internaţional, portughezii au jucat finala Ligii Europa în sezonul 2010/2011.

Braga este pregătită de Jose Peseiro, fost antrenor la Rapid Bucureşti. El a fost numit în funcţie în luna iunie. Vedetele portughezilor sunt Alan, Lima, Hugo Viana, Custodio, Ruben Micael şi portarul Beto, care a câştigat campionatul cu CFR Cluj în sezonul trecut.

Sporting Braga a jucat în preliminariile Ligii Campionilor şi a trecut, în play-off, la loviturile de departajare, de formaţia italiană Udinese.

Formaţia Galatasaray Istanbul a câştigat titlul de campioană a Turciei în sezonul trecut şi a fost direct acceptată în grupele Ligii Campionilor. Galata a câştigat 18 titluri de campioană, 14 Cupe ale Turciei şi 12 Supercupe ale Turciei. Pe plan internaţional, gruparea turcă a cucerit o Cupă UEFA în sezonul 1999/2000 şi o Supercupă a Europei în 2001, atunci când din lot făceau parte şi românii Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu. Antrenorul turcilor la Supercupa Europei era Mircea Lucescu.

Antrenorul campioanei Turciei este Fatih terim, iar cei mai cunoscuţi jucători din lot sunt Milan Baros, Johan Elmander, Felipe Melo, Hamit Altintop, Tomas Ujfalusi, Emmanuel Eboue şi portarul Fernando Muslera.

Datele la care se vor juca meciurile din grupele Ligii Campionilor sunt următoarele: 18-19 septembrie (prima etapă), 2-3 octombrie (etapa a II-a), 23-24 octombrie (etapa a III-a), 6-7 noiembrie (etapa a IV-a), 20-21 noiembrie (etapa a V-a), 4-5 decembrie (etapa a VI-a).

Finala Ligii Campionilor se va juca pe stadionul Wembley din Londra, în 25 mai 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici