Chelsea îi va plăti lui Mourinho 30 de milioane de euro

Clubul Chelsea îi va plăti tehnicianului Jose Mourinho, care a renunţat la contractul cu gruparea londoneză de comun acord cu conducerea, aproximativ 30 de milioane de euro, constând în salariul şi primele pe care le-ar fi încasat portughezul până în 2010, informează cotidianul Record.

1 afișare
Imaginea articolului Chelsea îi va plăti lui Mourinho 30 de milioane de euro

Chelsea îi va plăti lui Mourinho 30 de milioane de euro

Mourinho a renunţat, miercuri seară, la conducerea tehnică a echipei Chelsea, unde mai avea trei ani de contract. El a negociat, joi, timp de şapte ore cu conducerea clubului Chelsea, la finalul discuţiilor stabilindu-se suma care i se va plăti. De asemenea, Chelsea i-a cerut lui Jose Mourinho, printr-o clauză a acordului de reziliere a contractului, să nu antreneze în Anglia în următoarea perioadă.

Un alt cotidian portughez, O Jogo, notează că suma pe care Chelsea i-o va plăti lui Mourinho este de 26 de milioane de euro.

Jurnalul englez The Sun face un bilanţ al cheltuielilor făcute de Chelsea pentru achiziţionarea unor jucători în cei trei ani cu Jose Mourinho la conducerea tehnică. Chelsea a plătit 214 milioane de lire sterline (aproximativ 306 milioane de euro) pentru aducerea mai multor jucători, dintre care unii au dezamăgit. The Sun îi consideră achiziţii reuşite pe Florent Malouda (2007, 13,5 milioane de lire sterline), Ashley Cole (2006, 5 milioane de lire sterline), Michael Essien (2005, 24 milioane de lire sterline), Didier Drogba (2005, 24 milioane de lire sterline), Shaun Wright-Phillips (2005, 21 milioane lire sterline), Ricardo Carvalho (2005, 20 milioane lire sterline). Dezamăgitoare s-au dovedit a fi, în opinia The Sun, următoarele achiziţii: Juliano Belletti (2007, 3,7 milioane lire sterline), Tal Ben Haim (2007, liber de contract), Claudio Pizarro (2007, liber de contract), Steve Sidwell (2007, liber de contract), Andrei Şevcenko (2006, 30 milioane lire sterline), John Mikel Obi (2006, 16 milioane), Salomon Kalou (2006, 8 milioane), Khalid Boulahrouz (2006, 7 milioane), Ashley Cole (2006, 5 milioane), Michael Ballack (2006, liber de contract), Paulo Ferreira (2005, 13 milioane), Asier Del Horno (2005, 8 milioane), Tiago (2005, 8 milioane), Mateja Kezman (2005, 5 milioane), Jiri Jarosik (2005, 5 milioane), Lassana Diarra (2005, un milion).

Potrivit agenţiei France Presse, numeroşi suporteri ai echipei Chelsea s-au reunit, joi, în faţa stadionului "Stamford Bridge" pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de plecarea lui Mourinho. "Aduceţi-ni-l pe «Unicul»", au scandat ei.

Jose Mourinho a declarat că vrea să lucreze în continuare şi a precizat că aşteaptă oferte. "Vreau să profit de viaţă, voi aştepta să fiu sunat", a precizat tehnicianul. "Sunt mândru de ceea ce am realizat la Chelsea şi cred că în mai 2004 am luat o decizie excelentă, de a veni în Anglia. A fost o perioadă frumoasă a carierei mele. Vreau să le mulţumesc suporterilor pentru ceea ce credeam că va fi o eternă poveste de dragoste", a adăugat Mourinho.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici