Chivu: Am o datorie morală faţă de Răzvan Lucescu

Fundaşul Cristan Chivu a vorbit, miercuri, despre retragerea de la naţională, afirmând că are o datorie morală faţă de Răzvan Lucescu pentru că l-a lăsat la greu şi că fostul selecţioner a fost singurul care i-a luat apărarea în momentele grele prin care a trecut.

299 afișări
Imaginea articolului Chivu: Am o datorie morală faţă de Răzvan Lucescu

Chivu: Am o datorie morală faţă de Răzvan Lucescu (Imagine: Alexandru Hojda - MediafaxFoto)

"Răzvan Lucescu a fost singurul care a venit de cinci ori după ce... Răzvan ştia din Bosnia că mă voi retrage. Până am făcut eu anunţul, au mai trecut vreo două-trei luni. Şi Răzvan ştia decizia pe care am luat-o şi a încercat să-mi schimbe decizia şi să nu o fac publică. Eu faţă de Răzvan am o datorie morală, pentru că l-am lăsat la greu. L-am lăsat pentru că nu am mai suportat anumite lucruri care m-au deranjat. El le ştie foarte bine şi până la urmă le-a înţeles. Mi-ar fi greu în momentul de faţă să mă întorc cu un alt antrenor pentru că valorile mele sunt total diferite de valorile pe care le au alţii care nu pun preţ pe umanitate, pe prietenie şi pe principiile pe care le are fiecare. Răzvan a fost singurul om din fotbalul românesc care mi-a luat apărarea în anumite momente ale carierei mele. Nu-mi amintesc să fi făcut altcineva aşa cum a făcut-o el. Pentru asta mi-e prieten şi îmi va fi prieten tot timpul de acum înainte", a afirmat fundaşul formaţiei Internazionale Milano la Ora de ProSport de la Sport.ro.

Întrebat dacă l-au deranjat coechipierii de la echipa naţională şi de aceea a decis să se retragă, Chivu a răspuns că nu colegii l-au supărat, ci faptul că i-a fost pus la îndoială profesionalismul. Totodată, jucătorul a declarat că îi este dor de echipa naţională şi de emoţiile pe care le trăieşte un fotbalist la prima reprezentativă.

"Nu m-au deranjat colegii, m-au deranjat multe lucruri de-a lungul timpului, m-au deranjat anumite declaraţii. Nu aveam nevoie, dar m-a deranjat, de principiu, că nu mi-a luat nimeni apărarea, în afară de Răzvan. S-a umplut paharul cu toate astea şi pe sănătatea mea nu-mi doresc să fiu terfelit şi batjocorit, pentru că nu cred că merit. Am decis să renunţ pentru că aşa am considerat eu că e cel mai bine şi rămân la părerea că a fost o decizie bună, chiar dacă o spun cu toată sinceritatea, atunci când joacă echipa naţională, mi-e dor să joc pentru echipa naţională, mi-e dor să-mi apăr ţara, mi-e dor să îmbrac acel tricou, mi-e dor să trăiesc anumite emoţii, pe care doar la echipa naţională le trăieşti ca jucător de fotbal. Accept faptul că sunt făcut trădător de către anumite persoane. Eu unul consider că mi-am făcut pe deplin datoria faţă de echipa naţională. M-a deranjat că mi s-a pus la îndoială profesionalismul meu", a explicat fotbalistul în vârstă de 32 de ani.

Chivu a mai spus că nimeni din conducerea Federaţiei Române de Fotbal nu a încercat să-i schimbe decizia şi, deşi a mai discutat cu preşedintele Mircea Sandu, nu s-a pus niciodată problema revenirii sale. "Nu mi-a cerut nimeni de la federaţie să mă întorc, nu am vorbit cu nimeni. Şi chiar mă bucur pentru că nu am fost constrâns să fiu categoric şi să refuz echipa naţională. Cu preşedintele federaţiei am vorbit atunci, înainte să anunţ public decizia mea, i-am explicat motivele, ştie perfect ce s-a întâmplat, ştie starea mea de spirit de la acea vreme, ştie şi starea mea de spirirt din momentul de faţă, pentru că am mai vorbit de una sau de alta, dar nu s-a pus niciodată problema ca să vorbim despre revenirea mea la echipa naţională. Eu sunt consecvent în tot ceea ce fac şi în tot ceea ce spun şi cred că e o calitate pe care nu o au mulţi", a afirmat fundaşul, adăugând că îşi doreşte "o carieră în adminstraţie" după ce se retrage din activitatea sportivă.

Fost căpitan al reprezentativei României, Chivu, 75 de selecţii, şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională la 21 mai 2001, înaintea celui de-al doilea meci pe care România l-a disputat cu Bosnia-Herţegovina în preliminariile Euro-2012. El şi-a motivat atunci decizia prin faptul că vârsta, accidentările şi intervenţiile chirurgicale din ultimii ani îl împiedică să lupte pe mai multe fronturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici