Chivu dă speranţe Vasluiului. "Are un avantaj din punct de vedere fizic"

Fundaşul român al formaţiei italiene Internazionale Milano, Cristian Chivu, a declarat că FC Vaslui, adversara din play-off-ul Ligii Europa, are un avantaj din punct de vedere fizic pentru că are mai multe meciuri oficiale jucate decât echipa sa, aflată în perioada de pregătire.

97 afișări
Imaginea articolului Chivu dă speranţe Vasluiului. "Are un avantaj din punct de vedere fizic"

Chivu dă speranţe Vasluiului" Are un avantaj din punct de vedere fizic (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Mai sunt ceva români la Vaslui. Faţă de câţi italieni sunt la Inter, sunt mai mulţi români la Vaslui. Pot aduce şi argumente că Vaslui are şanse de calificare. Are un avantaj din punct de vedere fizic pentru că au pornit campionatul înaintea noastră, noi suntem încă în perioada de pregătire, şi până la ora meciului cu Vaslui vom mai juca un amical. Fizic sunt mult mai pregătiţi decât noi. Sigur că nu contează doar asta, mai contează şi valoarea individuală şi ambiţia şi tradiţia, greutatea unei echipe, dar Vaslui are şansa ei şi meciul se joacă. E un meci deschis oricărui rezultat", a declarat Chivu la sport.ro.

Fostul component al echipei naţionale a României a spus că Internazionale Milano se găseşte într-o perioadă de construcţie: "Am văzut Vaslui în prima etapă cu Rapid, am văzut apoi o repriză cu Fenerbahce, până la ratarea penaltiului lui N'Doye. Probabil că nu ştie să gestioneze situaţia în momente cheie. Era un penalti ratat şi e normal să ai o cădere din punct de vedere psihic şi nici fizic nu mai poţi merge până la capăt. Inter este în construcţie, ne-au plecat mulţi jucători. Se încearcă aducerea altora, vom vedea ce va fi. Au intervenit multe schimbări, atât la conducere cât şi la nivelul jucătorilor. E un nou curent, încercăm cu un antrenor tânăr, cu ce avem, să obţinem rezultate".

Cristian Chivu speră să poată evolua măcar într-o partidă dintre cele două manşe ale întâlnirii, aflându-se momentan în perioada de refacere după operaţia suferită la un deget de la picior în urma accidentării din partida tur cu Hajduk Split din Liga Europa. "Nu ştiu dacă voi juca, sunt cu operaţia, sunt în perioada de refacere. Soţia mea e din Piatra Neamţ, socrii mei sunt acolo, ar fi ca şi cum m-aş duce acasă. Acum nu mă duc acasă în vacanţă, dar în urma căsătoriei mele cu Adelina, Piatra Neamţ e un oraş care m-a adoptat cred. Dacă le va plăcea oraşul Piatra Neamţ ştiu unde să-i duc pe colegii mei, dar doar în vacanţă, nu cu ocazia meciului, pentru că atunci nu am voie. Noi în ziua meciului ne antrenăm nu facem plimbare. Sper să pot şi eu să joc, pentru mine ar fi pentru prima oară când vin acasă să joc în cupele europene împotriva unei echipe din România. Chiar m-am ferit să joc împotriva echipelor româneşti în fazele eliminatorii dar se pare că de ceea ce ţi-e frică nu scapi. Sper totuşi să pot juca şi eu măcar returul", a mai spus Chivu.

Vicecampioana României, FC Vaslui, va întâlni formaţia italiană Internazionale Milano, la care evoluează Cristian Chivu, în play-off-ul Ligii Europa, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi ce a avut loc, vineri, la Nyon.

FC Vaslui va juca prima manşă în 23 august, pe teren propriu, returul urmând să aibă loc la 30 august, în Italia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici