Chivu: În viaţă, nu se rezumă totul la câştigarea Ligii Campionilor

Căpitanul echipei naţionale a României, Cristian Chivu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că triumful reuşit cu Inter Milano în finala Ligii Campionilor nu reprezintă totul în viaţa sa, precizând că trofeele personale sunt altele.

29 afișări
Imaginea articolului Chivu: În viaţă, nu se rezumă totul la câştigarea Ligii Campionilor

Chivu: În viaţă, nu se rezumă totul la câştigarea Ligii Campionilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Momentul în care ridici trofeul Ligii Campionilor deasupra capului este unic. Oricare fotbalist îşi doreşte să facă aşa ceva. Normal că m-am bucurat foarte mult, chiar dacă nu aşa de mult cum au făcut-o alţi colegi ai mei. Era normal să mă bucur, pentru că trecusem prin nişte momente nu foarte bune pentru mine. M-am accidentat şi nu se ştia dacă o să mai pot să joc fotbal, nu se ştia dacă o să mai fiu un om normal şi chiar era riscul să nu mai fiu printre oameni. Mă bucur că totul a ieşit aşa cum mi-am dorit, iar în 2-3 luni am revenit pe teren, chiar dacă medicii spuneau că o sa revin abia în 6-7 luni. Într-un timp foarte scurt am reuşit să câştig atât campionatul, cât şi Liga Campionilor, ceea ce este extraordinar. Însă, în viaţă, nu totul se rezumă la câştigarea Ligii Campionilor. Există foarte multe alte lucruri de care trebuie să te bucuri şi pe care trebuie să le apreciezi. Este o satisfacţie profesională, dar trofeele mele sunt altele, mult mai importante în viaţa mea, sunt persoanele pe care le iubesc, oamenii care îmi sunt alături şi le mulţumesc că fac asta", a spus jucătorul formaţiei Internationale Milano.

Cristi Chivu, mama sa, Mariana, şi soţia Adelina au participat, marţi, la dezvelirea bustului tatălui fotbalistului, Mircea Chivu, eveniment ce a avut loc în faţa stadionului din Reşiţa. Membrii galeriei echipei FCM Reşiţa, "Guardia Roso Nera", i-au oferit lui Cristi Chivu un tricou personalizat al formaţiei locale, având pe spate numărul 17, cel pe care l-a purtat pe vremea când a debutat la gruparea reşiţeană. De asemenea, din partea Primăriei Reşiţa, fotbalistul a primit un tablou cu imaginea veche a oraşului său natal, realizat de caricaturistul Ştefan Popa Popas, şi un premiu de excelenţă pentru activitatea sa sportivă.

Căpitanul echipei naţionale a adăugat că după ce va renunţa la cariera sa de fotbalist va încerca să stea cât mai mult alături de familia sa: "Mi-e greu să spun ce mi-am propus în viitor, pentru că am cinci luni de viaţă, m-am născut a doua oară. Îmi doresc să mai joc fotbal, pentru că vreau să câştig cât mai multe trofee şi să duc la bun sfârşit ceea ce am început acum 14 ani. Probabil mă voi bucura de familia mea, de copiii mei. Voi petrece mai mult timp cu ei, pentru că au făcut multe sacrificii pentru mine, mi-au suportat multe lucruri nu prea frumoase uneori, anumite toane din momente neplăcute din viaţa mea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici