Chivu, înainte de revenirea pe arena pe care s-a accidentat grav în 2010: Nu am o emoţie deosebită

Fotbalistul Cristian Chivu a declarat, într-un interviu acordat postului de televiziune al clubului Internazionale Milano, că mulţumeşte oamenilor din Verona pentru atenţia pe care i-au acordat-o în 2010, când s-a accidentat grav la cap la un meci cu adversara de vineri, Chievo Verona.

46 afișări
Imaginea articolului Chivu, înainte de revenirea pe arena pe care s-a accidentat grav în 2010: Nu am o emoţie deosebită

Cristian Chivu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Este prima dată când revin pe stadionul Bentegodi de atunci, dar nu am o emoţie deosebită. Este un meci în deplasare ca oricare altul. Au trecut doi ani şi nu este ceva la care mă gândesc. Încerc să uit, pentru că doar aşa pot merge înainte. Din exterior poate părea o călătorie ciudată pentru mine, dar nu este aşa pentru că nu m-am gândit la ce s-a întâmplat. Dacă m-aş gândi ar fi imposibil pentru mine să fac o astfel de deplasare. Aş spune: «Îmi pare rău, nu merg la Verona». Însă nu este aşa. Trebuie să le mulţumesc medicilor şi voi face asta de fiecare dată când voi vorbi despre incident şi când voi fi întrebat despre cum mă simt revenind la Verona. Tot ce pot să fac este să le mulţumesc medicilor care şi-au făcut treaba atât de bine şi şi-au demonstrat profesionalismul într-o situaţie dificilă, având în vedere toată presiunea din partea presei", a spus Chivu.

Cristian Chivu a precizat că în turul actualului sezon, când Chievo a jucat la Milano, el a invitat la meci câţiva medici din echipa care l-a tratat. "Îmi amintesc că primarul din Verona a venit în vizită la mine la o zi după operaţie.

Toată lumea a fost extrem de caldă şi de afectuoasă. Au făcut tot ce puteau face şi le voi fi recunoscător întotdeauna", a adăugat fotbalistul.

"Având în vedere situaţia actuală, pot spune că singura amintire pe care o am din ziua accidentului este faptul că am câştigat cu 1-0. Mi-ar plăcea ca de această dată să termin jocul şi să câştigăm. Ar fi un start bun pentru a ieşi din situaţia în care ne aflăm. Trebuie să repetăm rezultatul de acum doi ani şi apoi să mergem înainte", a mai spus Chivu.

Jucătorul a menţionat că se antrenează complet de o săptămână şi că nu este la sută la sută din capacitate, dar este apt de joc pentru partida cu Chievo.

Cristian Chivu s-a accidentat la cap în meciul cu formaţia Chievo, disputat pe 6 ianuarie 2010, la un duel cu fotbalistul Sergio Pellissier. Internaţionalul român a fost scos de pe teren pe targă şi a fost înlocuit de Marco Materazzi, românul fiind transportat cu ambulanţa la spitalul din Verona.

El a fost supus unei intervenţii chirurgicale reuşite, ce a durat aproximativ două ore, pentru îndepărtarea unui hematom şi pentru refacerea unei fracturi din zona parietală dreaptă. După numai 40 de zile de la operaţie, Chivu şi-a reluat antrenamentele la Inter şi s-a antrenat o perioadă cu o cască de protecţie. Românul a revenit pe teren după o pauză de 77 de zile.

Internazionale Milano va întâlni, vineri seară, de la ora 21.45, în deplasare, echipa Chievo Verona, într-un meci din campionatul Italiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici