Chivu, lăudat de presa italiană după meciul cu Fiorentina din Cupa Italiei

Fundaşul Cristian Chivu, integralist la Inter în meciul din returul semifinalelor Cupei Italiei cu Fiorentina (1-0), a avut o prestaţie bună în jocul de marţi, fiind printre cei mai buni jucători ai echipei milaneze care a obţinut accesul în finala competiţiei, informează presa italiană.

17 afișări
Imaginea articolului Chivu, lăudat de presa italiană după meciul cu Fiorentina din Cupa Italiei

Chivu, lăudat de presa italiană după meciul cu Fiorentina din Cupa Italiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu acea cască de protecţie Chivu pare că merge cu motocicleta, cu curse pe partea stângă şi recuperări. A scos un gol a lui Gilardino în prima repriză cu o intervenţie miraculoasă", a scris agenţia italiană Datasport, care i-a acordat jucătorului român nota 7.

Aceeaşi notă a primit-o Chivu şi din partea site-ului Sportevai.it: "O prestaţie optimă a jucătorului român care pare să-şi fi regăsit condiţia ideală. A fost aproape chiar să marcheze al doilea gol al lui Inter în repriza secundă după o frumoasă pătrudere pe partea stângă".

Tot cu 7 a fost apreciat jocul lui Chivu şi de publicaţia Quotidiano Nazionale, care l-a considerat pe internaţionalul român cel mai bun jucător al acestui meci alături de Thiago Motta şi Eto'o.

"Cu siguranţă, Chivu a fost cel mai bun din apărarea echipei «nerazzurra». În prima repriză, după o jumătate de oră a salvat rezultatul cu o intervenţie la Gilardino, care era aproape să înscrie printr-un şut sigur. În a doua parte, nu a riscat nimic şi a continuat să-l devanseze sistematic pe Marchionni. Chivu a fost chiar aproape de gol în repriza secundă. Dacă va continua să joace aşa, Chivu va fi important până la sfârşitul sezonului", notează sursa citată.

Site-ul Ilsussidiario.net a apreciat cu 7,5 prestaţia jucătorului român la meciul de marţi, considerându-l omul meciului: "Faţă de meciul de sâmbătă a fost un alt jucător, a fost atent în marcajul la Marchionni şi bun la repornirea pe contraatac. Uimitoare a fost intervenţia sa la Gilardino în prima repriză".

Cotidianul Gazzetta dello Sport i-a acordat lui Cristian Chivu nota 6,5, aceeaşi pe care a primit-o fundaşul român şi din parte site-ului goal.com.

"Chivu a început lent, dar pe parcurs şi-a revenit. I-a blocat bine pe Marchionni şi Santana, dar a avut şi o alunecare uimitoare la o fază a lui Gilardino", au scris jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport.

Site-ul calciotoscano.it a considerat jocul lui Chivu de nota 6, în vreme ce blitzquotidiano.it l-a notat pe fotbalistul român cu 6,5.

Formaţia Internazionale Milano, cu fundaşul Cristian Chivu integralist, s-a calificat, marţi, în finala Cupei Italiei, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Fiorentina, în manşa secundă a semifinalelor. Unicul gol al meciului a fost marcat de Eto'o, în minutul 57.

Chivu a primit un cartonaş galben în minutul 59.

În tur, Inter s-a impus tot cu 1-0.

Finala va avea loc la 5 mai, la Roma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici