Chivu: Mai mult nu putem, suntem nişte furnicuţe

Căpitanul reprezentativei României, Cristian Chivu, a declarat că "tricolorii" au arătat în meciul cu Olanda, scor 0-2, în urma căruia au ratat calificarea în sferturile Euro-2008, că nu sunt o echipă care să se ridice la nivelul unor ţări ca Portugalia, Germania sau Spania şi că sunt "furnicuţe".

12 afișări
Imaginea articolului Chivu: Mai mult nu putem, suntem nişte furnicuţe

Chivu: Mai mult nu putem, suntem nişte furnicuţe

"Mai mult nu putem, trebuie să ne vedem lungul nasului, nu suntem Portugalia, Germania sau Spania. Noi ăştia suntem: furnicuţe, muncitori, alergăm încerând să recuperăm ca să-i dăm posibilitatea lui Adi (n.r. - Mutu) să facă cât mai multe. Trebuie să acceptăm realitatea", a spus Chivu, transmite trimisul MEDIAFAX.

Fundaşul legitimat la Internazionale Milano a subliniat că în meciul de marţi, de la Berna, Olanda "a jucat foarte bine şi a fost mai proaspătă". "Am încercat să facem acelaşi joc, dar am alergat mult în gol pentru că ştiam de Italia şi nu am mai avut puterea să reacţionăm. Nu a fost vorba de relaxare. Nu am mai avut putere, ei au pasat foarte mult, foarte bine, iar noi am alergat în gol. Rămânem optimişti pentru următoarele campanii de calificare. Noi am avut 90 de minute ca să demonstrăm că merităm să jucăm în sferturile de finală, din păcate nu am profitat de această posibilitate. Am încercat să jucăm ca şi până acum, să ne facem jocul nostru, a ieşit bine cu Italia şi Franţa, dar azi nu ne-a ieşit. Am jucat să nu pierdem, gândindu-ne la Italia - Franţa", a spus Chivu.

Căpitanul naţionalei României a explicat şi evoluţia sa mai puţin reuşită din partida cu Olanda. "Am greşit multe pase pentru că nu existau soluţii. Am încercat să fac ceea ce mi se oferea la momentul respectiv. Rămâne experienţa acumulată şi faptul că ne-am luptat de la egal la egal cu campioana mondială şi rămânem optimişti pentru următoarele campanii. Înaintea turneului aproape nimeni nu ne dădea nicio şansă. Ar trebui să luăm partea plină a paharului. Trebuie să ne pregătim mai bine pentru ceea ce urmează. E o experienţă unică pentru mulţi. Sunt mulţi care au avut posibilitatea să joace la un turneu final, cred că le va fi de folos pe viitor. Lipsa de experienţă a contat atunci când am luat gol cu Italia la un minut după ce marcasem. Nu aveam voie", a punctat Chivu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici