Chivu: Răzvan Lucescu este un om corect, deschis şi foarte apropiat de jucători

Căpitanul reprezentativei României, Cristian Chivu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că noul selecţioner, Răzvan Lucescu, este un om corect, deschis şi foarte apropiat de jucători, ceea ce reprezintă factori importanţi în vederea realizării obiectivelor propuse.

161 afișări
Imaginea articolului Chivu: Răzvan Lucescu este un om corect, deschis şi foarte apropiat de jucători

Fundaşul Cristian Chivu (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

"Probabil că va fi mai grea adaptarea la ceea ce va urma, pentru că a venit un antrenor nou, iar antrenamentele vor fi altfel. Ne vom adapta repede, pentru că nu avem încotro, iar faptul că este un om corect, deschis şi foarte apropiat de jucători ne va ajuta enorm în ceea ce vom dori să realizăm. Dacă vrem să punem bazele unei echipe care să aibă rezultate în viitor va trebui să începem de astăzi să ne adaptăm la cerinţe. Toţi care suntem aici trebuie să ne bucurăm pentru că luăm parte la acest eveniment. Este un moment important al echipei naţionale", a spus Chivu.

Fundaşul a precizat că de acum înainte ambiţiile vor fi mai mari la echipa naţională. "Atunci când se schimbă antrenorul este un nou suflu la echipă şi entuziasmul va fi altul. Sunt foarte mulţi jucători care au şansa lor de a juca şi de a-i arăta antrenorului că merită să joace. Ambiţiile vor fi mult mai mari, iar acest lucru nu poate fi decât benefic pentru meciurile pe care le vom disputa de acum încolo. Răzvan este un om foarte educat, care ştie ce vrea de la viaţă, care ştie ce vrea de la meseria pe care o are şi eu consider că a făcut-o destul de bine. A avut rezultate la echipele la care a antrenat şi a acumulat o experienţă în ceea ce priveşte fotbalul de astăzi, dovadă fiind şi faptul că citeşte foarte mult, umblă foarte mult şi se documentează. Îi place să afle tot timpul ceea ce fac şi alţi antrenori mai consacraţi decât el. Pentru noi, el va fi «Mister», pentru că aşa este normal. Noi suntem jucătorii, iar este antrenorul şi ne va conduce spre meciurile ce vor urma", a afirmat fotbalistul echipei Internazionale Milano.

Chivu consideră că reprezentativa României trebuie să treacă peste tot ce a fost şi să înceapă un nou drum odată cu schimbarea antrenorului.

Căpitanul primei reprezentative susţine că partida cu Lituania nu trebuie considerată o revanşă după meciul pierdut de România cu 0-3, la Cluj, în debutul campaniei de calificare.

Întrebat dacă în discuţiile cu noul selecţioner i s-a comunicat că va forma un cuplu de fundaşi centrali cu Mirel Rădoi, Chivu a răspuns: "Pentru mine e un secret asta pentru că nu ştiu că voi juca aşa. Eu nu voi condiţiona niciodată prezenţa mea la echipa naţională. Acolo unde va fi nevoie de mine, voi juca. Eu mă simt bine când joc fotbal. Dar preferinţa mea în ceea ce priveşte postul este cel de fundaş central. E postul pe care am jucat în ultimii şapte ani cu excepţia partidelor jucate la mijlocul terenului la echipa naţională şi la Internazionale".

Cristian Chivu a menţionat că echipa naţională este în prezent, din punct de vedere al rezultatelor, într-o situaţia "nu tocmai convenabilă". "Eu tot timpul m-am simţit responsabil la echipa naţională şi chiar dacă nu am fost prezent la meciuri. Nu m-am ascuns şi nu m-am ferit să spun că o mare parte din responsabilitate este şi pe umerii mei. Am fost cu sufletul alături de naţională şi am suferit la fel cum au făcut-o şi ceilalţi colegi ai mei", a adăugat el.

Fundaşul a făcut referire şi la titlul obţinut cu Inter în Italia, spunând că este al treilea campionat câştigat de el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici