Chivu: Să joc patru sezoane ca fundaş stânga este dificil pentru mine din punct de vedere mental

Internaţionalul român Cristian Chivu a declarat pentru Sky Sport24 că în ultimii patru ani a tot spus că el este fundaş central şi nu ar trebui să fie folosit ca lateral, post pe care îi este dificil să evolueze din punct de vedere mental.

216 afișări
Imaginea articolului Chivu: Să joc patru sezoane ca fundaş stânga este dificil pentru mine din punct de vedere mental

Cristian Chivu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De patru ani tot spun că eu sunt fundaş central. Încercaţi să îl puneţi pe Maicon pe centru şi vedeţi cum reacţionează, sau puneţi-l pe Samuel fundaş lateral. Evoluez ca fundaş lateral pentru că îmi place să joc, pentru că nu nu mi-am condiţionat prezenţa de postul pe care joc. Poate ar fi trebuit să fac asta în primul meu an la Inter, când puteam să spun nu, nu joc ca lateral, eu sunt central. Dar după cinci ani este prea târziu. Spun mereu, pot să joc astfel dacă este nevoie, îţi fac trei jocuri foarte bune ca fundaş lateral, dar să joc patru sezoane ca fundaş stânga este dificil pentru mine din punct de vedere mental, nu fizic. Nu este postul meu. Apoi, m-am pregătit în această vară cu Gasperini pe centru. S-au schimbat atât de multe, starea de spirit, dorinţa... În trei luni am câştigat poate ceea ce am pierdut în ultimii patru ani", a spus Chivu, potrivit Corriere dello Sport.

Cristian Chivu a precizat că încă nu îşi face probleme în privinţa unei eventuale prelungiri a contractului cu Inter. "Nu o văd ca pe o problemă, nu este o problemă a mea, ci a clubului, de care depinde dacă vrea să o rezolve sau nu. Eu sunt aici, sunt disponibil, dar nu mă gândesc prea mult la asta. Aştept să fiu abordat de conducerea clubului. Eu am contract cu Inter până la sfârşitul lunii iulie. Îmi fac datoria şi mă comport ca şi cum nu s-ar întâmpla nimic. Ei sunt cei care vor decide dacă voi rămâne sau nu. Vom vedea, eu sunt liniştit, asta şi pentru că am ajuns la o anumită etapă în care, după ce am trăit multe, înţeleg că acestea nu sunt probleme", a adăugat el.

Chivu a menţionat că a avut probleme în ultima perioadă cu ambele glezne. "Am jucat patru meciuri în zece zile, cu o gleznă care nu era în cea mai bună formă. Adevărul este că nu am o problemă la aceeaşi gleznă, ci am suferit o entorsă la cealaltă. Ambele mele glezne au probleme, dar muncesc pentru a mă obişnui cu discomfortul. Este nevoie de timp pentru ca glezna să se refacă, aşa cum era la început", a spus fundaşul.

Cristian Chivu a declarat că el şi coechipierii săi trebuie să abordeze partida cu Catania, din acest week-end, ca pe un nou început, după ce Inter a reuşit să obţină doar patru puncte în primele cinci etape. "Trebuie să lăsăm totul în urmă şi să ne gândim că meciul cu Catania este pentru noi primul din acest campionat şi să pornim de aici. Să pornim de la faptul că aceste partide pe care le-am jucat, inclusiv cele din Liga Campionilor, şi nu vorbesc de Supercupă, am suferit mult, prea mult pentru o echipă care vrea să câştige şi sunt prea multe golurile primite. Chiar şi atunci când eram pe primul loc nu ne uitam la clasament, pentru că în opinia mea punctul forte al echipei a fost întotdeauna acesta: conştiinţa că în fiecare duminică intrăm pe teren pentru a învinge. În plus, socotelile se fac la final. Suntem conştienţi că nu am început sezonul cum doream şi cum trebuia, dar avem cea dorinţă, acel orgoliu, furia faptului că avem doar patru puncte. Patru puncte sunt mult prea puţine pentru o echipă ca Inter", a adăugat fotbalistul.

Chivu l-a lăudat pe tehnicianul Claudio Ranieri: "Este dificil să te impui la o echipă, într-un timp scurt. El şi-a făcut auzite ideile în cel mai bun mod, a avut şi această pauză de două săptămâni în care a putut lucra cu jucătorii care nu au fost plecaţi la echipele naţionale. A putut să muncească, munceşte mult, este o persoană care ştie bine fotbal, care are experienţă".

Partida Catania - Internazionale Milano va avea loc sâmbătă, în etapa a VII-a din Serie A.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici