Chivu: Sper să pot reveni pe teren la finalul lunii martie

Fundaşul Cristian Chivu a declarat, în primul interviu acordat după incidentul din data de 6 ianuarie, apărut în ediţia de sâmbătă a cotidianului Gazzetta dello Sport, că speră să poată reveni pe teren la finalul lunii martie.

32 afișări
Imaginea articolului Chivu: Sper să pot reveni pe teren la finalul lunii martie

Chivu: Sper să pot reveni pe teren la finalul lunii martie (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Imediat după accidentare, înainte de operaţie, i-am întrebat când pot reveni. Ei mi-au spus: «Da, vei putea juca din nou, dar trebuie să ai răbdare. Ca să ştii când te vei întoarce pe teren, va trebui să aşteptaţi următoarele controale». Astfel, săptămâna viitoare sper să mă întorc la muncă, să alerg şi să mă pregătesc să revin. Iniţial credeam că ar fi frumos să revin să evoluez în jocul Inter-Chievo, etapa imediat următoare după accidentare. Acum am stabilit în minte un program: după ce în ianuarie nu am jucat deloc, sper ca în februarie să mă antrenez fără să lovesc cu capul pentru că e interzis, în martie încerc să lovesc cu capul şi să-mi depăşesc frica, iar la finalul lunii martie să revin. Dar acestea sunt calculele mele, trebuie aşteptat să vedem şi calculele medicilor. În cazul unei leziuni la muşchi, jucătorul e cel care decide să rişte, dar în cazul unei lovituri la cap, medicii sunt cei ce stabilesc", a spus Chivu.

Chivu a menţionat că îşi regăseşte puterea de a continua, după această accidentare, în dorinţa de a reveni la o viaţă normală. "În unele momente, forţa o regăseşti în dorinţa de a reveni la o viaţă normală, ca înainte de accidentare. În a realiza faptul că, în ciuda accidentului, voi avea şansa să pot juca din nou. În a vedea în jurul meu oameni care erau mult mai rău decât mine. La Verona, în acel spital eram singurul treaz, toţi ceilaţi erau în comă sau în comă indusă. Şi apoi, forţa o regăsesc şi în afecţiunea pe care am primit-o: m-au sunat sau mi-au scris sute de fani străini, chiar şi adversari pe care nu i-am întâlnit niciodată, antrenori pe care nu i-am avut", a spus fotbalistul român.

Jucătorul român a adăugat că, în această perioadă, i-au lipsit cel mai mult antrenamentele şi momentele în care se pregătea pentru un joc: "Să mă trezesc cu gândul că trebuie să mă antrenez şi să mă pregătesc pentru un joc, să simt adrenalina care curge înainte de a merge pe teren. Lucruri de zi cu zi: casa, baza de pregătire, stadionul. Au fost momente când totul părea banal, repetitiv, dar am descoperit că adevărata plictiseală este să nu simţi acea plictiseală".

Chivu a precizat că în momentul în care va reveni şi-ar dori să-i vadă pe toţi medicii care au contribuit la operaţia sa: "Au fost fantastici, le-am promis că îi aduc pe toţi la stadion. Ne vom aminti de momentul când mi-au dat jos bandajul şi i-am cerut Adelinei să-mi facă o fotografie la cap. Am văzut-o cum s-a albit ca o foaie de hârtie, apoi m-am uitat la poză şi am albit şi eu. Aveam destule puncte (n.r. - puncte de sutură) pentru a câştiga campionatul deja din luna ianuarie".

Întrebat dacă va simţi teamă în momentul revenirii pe gazon, internaţionalul român a precizat: "Acum mă gândesc la revenire cu dorinţă, nu cu teama, am mintea limpede. Îmi spun că dacă am trecut peste atât de multe, va trece şi asta, că nu voi avea frică, voi juca şi voi fi liniştit. Dar dacă într-adevăr va fi aşa, acum nu ştiu asta".

Legat de purtarea unei căşti de protecţie la revenirea pe gazon, Chivu a precizat: "Medicii mi-au spus că nu mă va ajuta foarte mult, dar poate că voi fi eu cel care va dori să o folosească, de ce nu? Dacă voi avea permisiunea să o port şi voi simţi nevoia să o fac, atunci o voi utiliza, deoarece cred că este mai puţin incomodă decât o mască. Totuşi, sincer nu nu cred că voi avea nevoie".

Chivu a adăugat că a reprezentat o suprinză pentru el când a văzut că Inter i-a trecut numele pe lista UEFA a jucătorilor ce vor putea evolua în optimile Ligii Campionilor. "A fost o surpriză plăcută, deoarece m-am gândit la asta, dar nu mă aşteptam. Se poate spune că Mourinho a avut anumite garanţii, iar pentru mine reprezintă o motivaţie în plus să revin cât mai repede", a punctat jucătorul român.

Fundaşul român speră ca, în acest sezon, Inter să izbutescă câştigarea atât a campionatul italian, cât şi a Ligii Campionilor. "Este timpul pentru cucerirea unui alt titlu şi poate şi a Ligii Campionilor. Derby-ul (n.r. - Inter - AC Milan, scor 2-0) l-am văzut transpirând în faţa televizorului, la Bucureşti, iar cele două dispute împotriva lui Chelsea le voi vedea la stadion şi nu cred că voi fi mai puţin tensionat. Cred însă în colegii mei şi sper să-mi facă o supriză şi îmi doresc să revin la timp pentru a nu fi doar suporter. Acest cap rănit, adică ex-rănit, îmi spune că mi-ar placea să fiu acolo pe teren. Nu sunt mai puternic sau mai slab decât am crezut, dar cel mai important lucru din viaţa mea nu sunt eu, ci oamenii pentru care trăiesc. Şi când este aşa, cu siguranţă viaţă pe care o trăieşti o apreciezi chiar mai mult", a conchis căpitanul echipei naţionale a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici