Chivu, unul dintre cei mai slabi jucători ai Interului în meciul cu Atalanta

Internaţionalul român Cristian Chivu, care a evoluat pe postul de mijlocaş la închidere în insuccesul echipei Inter Milan, scor 1-3, pe terenul formaţiei Atalanta, a fost considerat unul dintre cei mai slabi jucători din acest meci de presa din Italia.

14 afișări
Imaginea articolului Chivu, unul dintre cei mai slabi jucători ai Interului în meciul cu Atalanta

Chivu, unul dintre cei mai slabi jucători ai Interului în meciul cu Atalanta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Chivu a fost greoi, astfel că antrenorul Mourinho a decis să-l scoată de pe teren după aproximativ o jumătate de oră,", a scris agenţia Datasport. Sursa citată i-a acordat jucătorului român nota 4, considerându-l cel mai slab fotbalist din acest joc alături de coechipieri săi Cordoba (4), Stankovic (4), Maxwell (4) şi Ibrahimovic (4).

Site-ul ilsussidiario.it consideră că în partida de dumincă de la Atalata a fost evident că internaţionalul român nu este în largul său pe postul de mijlocaş. "Chivu are calităţi indiscutabile, dar nu are ritmul necesar pentru un mijlocaş", a scris site-ul italian, care a evaluat evoluţia căpitanului echipei naţionale a României în jocul de duminică cu nota 4.

Cotidianul La Repubblica notează că tehnicianului Jose Mourinho a fost extrem de neispirat când a ales să-l pună pe Chivu, din primul minut de joc, în postul de mijlocaş la închidere, fundaşul român fiind depăşit de acest rol: "Alegerea tehnică a tehnicianului Interului creează controverse, deoarece punerea lui Chivu la mijlocul terenului nu pare o idee bună. Portughezul contează apoi pe Obinna în locul lui Chivu, dar doar în momentul în care Inter se afla deja două goluri".

La finalul partidei, chiar şi tehnicianul campioanei Italiei a recunoscut că jocul prestat de elevii săi în meciul cu Atalanta a fost una dintre cele mai slabe pe care le-a avut această formaţie de când se află el pe banca tehnică. "Primele 30 de minute ale meciului de astăzi (n.r.-ieri) au fost fără comentarii, timp în care am luat două goluri stupide şi ridicole. Pot spune că echipa mea a jucat cu adevărat rău. Totuşi, antrenorul principal sunt eu, aşa că vinovat pentru acest insucces eu sunt", a precizat tehnicianul lusitan.

Formaţia Atalanta a învins, duminică, cu scorul de 3-1, în etapa a XIX-a a campionatului Italiei, pe Internazionale Milano prin golurile marcate de Floccari '18 şi Doni '28, '33. Golul de onoare al oaspeţilor a fost marcat de Ibrahimovici '90+2. La Inter Milano, Cristian Chivu a fost titular, fiind înlocuit în minutul 29 cu Obinna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici