Chris Evert: Serena Williams nu are rivale, va mai domina tenisul încă mulţi ani

Fosta jucătoare americană de tenis Chris Evert, care deţine recordul de titluri la Roland Garros, şapte în perioada 1974-1986, a declarat, într-un interviu pentru Le Figaro, că în numărul 1 mondial Serena Williams va domina tenisul feminin încă mulţi ani.

388 afișări
Imaginea articolului Chris Evert: Serena Williams nu are rivale, va mai domina tenisul încă mulţi ani

Serena Williams (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

"Mă doare să spun asta, dar tenisul masculin este mai interesant de urmărit decât cel feminin. La masculin sunt rivalităţi puternice. Meciuri de legendă. La feminin nu avem aşa ceva. Serena (Williams) nu are adversare. Are o forţă fenomenală. Are un serviciu devastator, care îi oferă multe puncte câştigătoare. Deţine cel mai bun serviciu din istoria tenisului feminin. Nu are rivală de zece ani şi cred că va continua să stabilească recorduri mulţi ani de acum încolo", a declarat Evert.

Christ Evert consideră că în tenisul feminin actual este mai multă forţă în joc, iar sportivele au o condiţie fizică mai bună. Ea a mai spus că atunci când evolua nu urma un regim alimentar: "Mâncam croissante în fiecare dimineaţă. Nu exista regim vegetarian sau vreo dietă specială... Mâncam friptură şi cartofi în fiecare zi", a spus Evert râzând.

Ea le sfătuieşte pe tinerele jucătoare să nu dea prea multe interviuri: "Astăzi sunt mai multe jucătoare bune ca în vremea mea. Şi este atât de multă presă! Şi reţelele de socializare... nu mai există viaţă privată. Există mult mai multă presiune. Eu nu resimţeam o astfel de presiune".

Chris Evert crede că Novak Djokovici va câştigat turneul de la Roland Garros la masculin, iar Serena Williams la feminin: "Pariez pe Djokovici şi Serena, chiar dacă ea nu a arătat cel mai bun tenis până în prezent. Djokovici este cel mai profesionist jucător. Este puternic şi constant. Are tot".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici