Chris Froome a câştigat pentru a doua oară Turul Franţei

Ciclistul britanic al echipei Sky, Chris Froome, a câştigat, duminică, pentru a doua oară în carieră Turul Franţei, după ce s-a impus în ediţia cu numărul 102 în faţa rutierilor formaţiei Movistar, columbianul Nairo Quintana şi spaniolul Alejandro Valverde, informează site-ul oficial al competiţiei.

484 afișări
Imaginea articolului Chris Froome a câştigat pentru a doua oară Turul Franţei

Chris Froome (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Froome, în vârstă de 30 de ani, a mai câştigat Turul Franţei în 2013.

Rutierul britanic, care a câştigat în acest an o singură etapă în Turul Franţei, s-a impus şi în clasamentul căţărătorilor.

În clasamentul pe puncte s-a impus slovacul Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), Nairo Quintana a fost cel mai bun tânăr ciclist, iar francezul Romain Bardet (AG2R - La Mondiale) a fost desemnat cel mai combativ rutier. Clasamentul pe echipe a fost câştigat de Movistar.

În ultima etapă, disputată pe distanţa a 109,5 kilometri şi care s-a încheiat pe bulevardul Champs-Elysees din Paris, s-a impus la sprint germanul Andre Greipel (Lotto-Soudal), care a obţinut a patra victorie de etapă în acest an al Turului Franţei. Greipel i-a depăşit la sprint pe francezul Brian Coquard (Europcar) şi pe norvegianul Alexander Kristoff (Katusha).

Primele zece poziţii în clasamentul general au fost ocupate de următorii ciclişti:

1. Chris Froome (Sky) 84 de ore, 46 de minute şi 14 secunde

2. Nairo Quintana (Movistar), la un minut şi 12 secunde

3. Alejandro Valverde (Movistar), la cinci minute şi 25 de secunde

4. Vincenzo Nibali (Astana), la opt minute şi 36 de secunde

5. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), la nouă minute şi 48 de secunde

6. Robert Gesink (Lotto-Jumbo), la zece minute şi 47 de secunde

7. Bauke Mollema (Trek), la 15 minute şi 14 secunde

8. Mathias Frank (IAM), la 15 secunde şi 39 de secunde

9. Romain Bardet (AG2R - La Mondiale), la 16 minute

10. Pierre Rolland (Europcar), la 17 minute şi 30 de secunde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici