Cinci debutanţi la echipa U21 de fotbal a României înaintea meciurilor cu liderii Grupei E

Echipa naţională de fotbal a României U21 are două meciuri în luna noiembrie cu liderii Grupei E din calificările pentru EURO 2025, iar pentru cele două partide selecţionerul Daniel Pancu a chemat cinci debutanţi la naţională.

107 afișări
Imaginea articolului Cinci debutanţi la echipa U21 de fotbal a României înaintea meciurilor cu liderii Grupei E

Cinci debutanţi la echipa U21 de fotbal a României înaintea meciurilor cu liderii Grupei E

Pentru meciurile cu Albania, aflată pe primul loc în Grupa E cu 9 puncte şi cu Elveţia, ocupanta locului 2 cu 7 puncte, Daniel Pancu a chemat la naţională cinci jucători care se află în premieră la naţionala U21: Alexandru Musi (ACS Petrolul 52), Cristian Mihai (UTA Arad), Denis Radu (ACS Petrolul 52), Mario Tudose (FC Argeş), Vladislav Blănuţă (FCU 1948 Craiova Fotbal Club).

Naţionala României U21 continuă parcursul spre EURO U21 din 2025 cu două meciuri în luna noiembrie. Primul joc va fi cu Albania, pe teren propriu, după care tricolorii vor întâlni Elveţia, în deplasare, pe 21 noiembrie.

Selecţionerul naţionalei U21, Daniel Pancu, a declarat că vor fi „două finale”, iar momentan toată atenţia este asupra meciului cu Albania, de acasă.

„Sunt sigur că vor fi două finale. Nu ne gândim încă la al doilea meci. Toată atenţia noastră e pe meciul cu Albania, de vineri. Aveam nevoie de omogenitate şi am plecat cu handicap în această campanie. Am compensat-o într-un fel cu prezenţa la Campionatul European. Jucătorii care au participat la acest turneu final au acumulat o experienţă pe care nu o poţi acumula doar în jocurile din grupele de calificare. Nu ştiu dacă am fi avut mai multe puncte, dar cu siguranţă că nu am fi pierdut în Albania”, a spus Daniel Pancu, într-un interviu pentru Federaţia Română de Fotbal.

Lotul complet convocat de Daniel Pancu pentru meciurile cu Albania şi Elveţia:

Portari: Răzvan Sava (CFR Cluj), Otto Hindrich (CFR Cluj), Alexandru Roşca (CSC Şelimbăr)

Fundaşi: Alexandru Pantea (FCSB), Denis Radu (ACS Petrolul 52), Cristian Ignat (Mioveni), Mario Tudose (FC Argeş), Umit Akdag (Göztepe / Turcia), Matei Ilie (CFR Cluj), Andrei Borza (FC Rapid 1923), Costin Amzăr (Dinamo)

Mijlocaşi: Marius Corbu (Akademia Puscas / Ungaria), Marian Danciu (Universitatea Craiova), Cătălin Vulturar (Lecce / Italia), Cristian Mihai (UTA Arad), Constantin Grameni (Farul Constanţa), Luca Mihai (CFR Cluj), Adrian Mazilu (Farul Constanţa), Alexandru Musi (ACS Petrolul 52), Rareş Ilie (Lausanne / Elveţia), Octavian Popescu (FCSB)

Atacanţi: Louis Munteanu (Farul Constanţa), Vladislav Blănuţă (FCU 1948 Craiova Fotbal Club)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici