Cinci echipe româneşti de handbal feminin în cupele europene

Sâmbătă s-au disputat ultimele jocuri, în cadrul etapei a XXVI-a, din Liga Naţională de handbal feminin, ierarhia finală stabilind şi cele cinci echipe care vor evolua sezonul viitor în cupele europene.

5 afișări

Rezultatele ultimei etape:

Rulmentul Braşov - HCM Buzău 41-29

CSM Ploieşti – „U” Jolidon Cluj 37-32

Dunărea Brăila – Rapid Bucureşti 28-24

HCM Baia Mare - HCM Roman 30-27

Cetate Deva - HC Zalău 24-20

Tomis Constanţa - KZN Slatina 40-19

Oltchim Râmnicu Vâlcea - Oţelul Galaţi 33-21.

La Râmnicu Vâlcea s-au decernat tricourile şi medaliile de campioane jucătoarelor de la Oltchim, la fel şi la Braşov, unde Rulmentul a primit medaliile de argint, şi la Brăila, unde HC Dunărea a primit medaliile de bronz.

Partida dintre Oltchim şi Oţelul Galaţi a avut şi o altă conotaţie, portarul titular al campioanei şi al naţionalei României, Luminiţa Huţupan Dinu, încheindu-şi cariera profesionistă la nivel de club. Handbalista în vârstă de 37 de ani va juca ultima dată şi pentru echipa naţională, în returul cu Belarus, de la Bucureşti (13 iunie), din play-off-ul pentru CM din 2009.

De asemenea, antrenorul Oltchimului, Radu Voina, se află la primul titlu din carieră câştigat cu o echipă feminină.

Clasamentul final al Ligii Naţionale este următorul:

1. Oltchim Râmnicu Vâlcea 50 puncte

2. Rulmentul Braşov 48

3. Dunărea Brăila 31

4. Ştiinţa Baia Mare 29

5. Oţelul Galaţi 29

6. Tomis Constanţa 28

7. Rapid Bucureşti 26

8. HC Zalău 22

9. HCM Roman 22

10. HCM Buzău 21

11. “U” Jolidon Cluj 19

12. CSM Cetate Deva 19

13. CSM Ploieşti 17

14. KZN Slatina 3.

În sezonul 2009-2010 al cupelor europene, România va avea cinci reprezentante la feminin, după cum urmează: campioana Oltchim şi vicecampioana Rulmentul Braşov, în Liga Campionilor, dar în faze diferite, care nu au fost încă stabilite de EHF, Dunărea Brăila (locul 3) în Cupa Cupelor şi Ştiinţa Baia Mare (locul 4) şi Oţelul Galaţi (locul 5) în Cupa EHF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici