Sporturile de iarnă sunt pentru toată lumea. Cinci pârtii din România, dotate pentru persoanele cu dizabilităţi

  • Mai multe pârtii din ţară au fost dotate, în acest weekend, cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilităţi.
  • Este un pogram al unei asociaţii din Satu Mare care şi-a propus să dea şansa acestor persone să se bucure de mişcare în sezonul rece.
370 afișări
Imaginea articolului Sporturile de iarnă sunt pentru toată lumea. Cinci pârtii din România, dotate pentru persoanele cu dizabilităţi

Persoanele cu dizabilităţi vor putea schia pe cinci pârtii din ţară

Patru scaune speciale, adaptate pentru schi, au fost donate de asociaţia Caiac Smile pârtiilor Icoana din Cavnic, Feleacu din Cluj, Cheile Grădiştei şi Poiana Braşov. Un al cincilea scaun va ajunge la Vatra Dornei.

„Acestea au fost predate în weekend, se mai fac adaptări, dar probabil că de la sfârşitul săptămânii vor deveni funcţionale”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ionuţ Stancovici, preşedintele asociaţiei.

Acesta spune că scaunele vor putea fi folosite gratuit de persoanele cu dizabilităţi, care vor putea învăţa să schieze singure cu ajutorul monitorilor asociaţiei.

„Noi am început în 2011 şi am dus persoane cu dizabilităţi la caiac, întâi la nivel de piscină, apoi pe lac şi în cele din urmă pe râuri. Ne-am gândit apoi să facem ceva cu ei ca să nu-i pierdem iarna. Aşa ne-a venit ideea scaunelor speciale pentru schi”, a mai spus Ionuţ Stancovici.

Membrii asociaţiei au fost cei care au adaptat scaunele cu rotile pentru schi, astfel încât persoanele cu dizabilităţi să poată schia singure.

„Am făcut teste, am văzut că le place, am zis să le ducem în ţară, să aibă cât mai mulţi posibilitatea să le folosească”, a precizat Stancovici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici