Cine este Dinamo Tbilisi, posibila adversară a Stelei în turul trei preliminar al Ligii Campionilor

Campioana României, Steaua Bucureşti, va întâlni în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, cel mai probabil, formaţia gruzină Dinamo Tbilisi, care a trecut în prima manşă a turului doi de Streymur, din Insulele Feroe, cu scorul de 6-1.

224 afișări
Imaginea articolului Cine este Dinamo Tbilisi, posibila adversară a Stelei în turul trei preliminar al Ligii Campionilor

Cine este Dinamo Tbilisi, posibila adversară a Stelei în turul trei preliminar al Ligii Campionilor (Imagine: Shutterstock)

Gruzinii au marcat prin Ustaritz '40, Dvali '43, Grigalashvili '72, Xisco '75, Vouho '77 şi '81, în timp ce golul feroezilor a fost înscris de Glisici, în proprie poartă, în minutul 42.

Antrenorul Duşan Uhrin Jr. a folosit următoarea formulă de joc: Loria - Seturidze, Kvaratskhelia, Ustaritz, Glisici - Merebaşvili, Dzaria (Grigalashvili '24), Khmaladze, Kvirkvelia - Dvali (Vouho '71), Xisco (Khocholava '88).

Dinamo Tbilisi are culorile alb-albastru şi îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Boris Paichadze din Tbilisi, care are o capacitate de 53.279 de locuri.

Dinamo Tbilisi este pregătită din 2012 de tehnicianul ceh Duşan Uhrin Jr., care a antrenat în România formaţiile Politehnica Timişoara şi CFR Cluj.

În lotul campioanei Georgiei se află doi spanioli, Ustaritz Aldekoaotalora, fost la Athletic Bilbao şi Betis Sevilla, Xisco, care a evoluat pentru Recreativo Huelva, Tenerise, Valencia, Betis Sevilla şi Levante, un internaţional macedonean, Darko Glisici, şi un slovac, Peter Grajciar.

Pe plan internaţional, Dinamo Tbilisi a reuşit să câştige Cupa Cupelor în sezonul 1980/1981, când a trecut în finală de FC Carl Zeiss Jena (Germania), cu scorul de 2-1.

Dinamo Tbilisi a câştigat de 14 ori campionatul Georgiei, iar de zece ori a triumfat în cupă.

Pe vremea când evolua în prima ligă a Uniunii Sovietice, Dinamo Tbilisi a câştigat de două ori campionatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici