FORMULA 1  Cine este pilotul care a terminat toate cursele în 2021. Statistici şi cifre dintr-un sezon de poveste

  • A fost un an intens în Formula 1.
  • De la un campion în premieră, la o mare diversitate în clasările pe podium şi până la cifre record de asistenţă, Formula 1 i-a încântat pe fanii competiţiei cu un sezon plin de suspans.
  • Iată câteva dintre statisticile şi cifrele interesante ale sezonului 2021.
1559 afișări
Imaginea articolului Cine este pilotul care a terminat toate cursele în 2021. Statistici şi cifre dintr-un sezon de poveste

Formula 1 - Cele mai interesante statistici şi cifre din sezonul 2021

Cei mai mulţi câştigători diferiţi într-un sezon din 2012 încoace

Şase piloţi diferiţi au câştigat o cursă în 2021, campionul mondial Max Verstappen având cele mai multe victorii, în număr de 10. Singurul câştigător care a mai reuşit victorii multiple în 2021 a fost Lewis Hamilton, care a obţinut opt victorii. Sergio Perez, Esteban Ocon, Daniel Ricciardo şi Valtteri Bottas au obţinut câte o singură victorie.

Nn nou record pentru cele mai multe curse cu steag roşu într-un sezon

În acest an au avut loc şase curse cu steag roşu. Cumulat, în ultimele două sezoane, au fost nouă curse în care a fost afişat steagul roşu, adică mai multe decât în precedentele opt sezoane la un loc.

Verstappen, record de prezenţe pe podium

Max Verstappen a stabilit un nou record pentru cele mai multe clasări pe podium într-un singur an, obţinând a 18-a clasare a sezonului pe una din primele trei trepte în Marele Premiu din Abu Dhabi. Verstappen a terminat pe primul sau al doilea loc în fiecare cursă din acest an, cu 4 excepţiii: cele trei abandonuri (în Azerbaidjan, Marea Britanie şi Italia) şi locul 9 în Ungaria.

Câştigând fiecare cursă din prima tripletă desfăşurată în 3 săptămâni consecutive, Max Verstappen a devenit, de asemenea, primul pilot din istoria F1 care a înregistrat trei victorii în Marele Circ în decurs de doar 15 zile, câştigând din pole position Marile Premii ale Franţei, Stiriei şi Austriei.

Cea mai numeroasă particiare la o cursă de F1 din toate timpurile

Se estimează că 400.000 de fani au fost prezenţi în weekendul Marelui Premiu al Statelor Unite din 2021. Este cea mai mare participare din istorie într-un weekend de Formula 1.

Treisprezece clasări diferite pe podium

Pentru al doilea an la rând, treisprezece piloţi diferiţi au terminat pe podium. Ultimul sezon care a avut mai mulţi ocupanţi ai podiumului decât acesta a fost 2008, când paisprezece piloţi diferiţi au terminat în primele trei locuri.

Verstappen şi Hamilton, în tandem pe primele două locuri

Max Verstappen şi Lewis Hamilton au terminat pe primele două locuri în paisprezece curse în acest an. Este un nou record pentru cele mai multe rezultate în tandem obţinute de doi piloţi într-un singur an.

Pentru a egala recordul all time anul viitor, Hamilton şi Verstappen vor trebui să împartă primele douplocuri de 16 ori, pentru a repeta performanţa lui Hamilton şi Nico Rosberg.

Hamilton a obţinut cea mai categorică victorie din ultimii 13 ani

Nouă din cele 22 de curse din acest an au fost câştigate cu o marjă mai mică de cinci secunde. Victoria cu cel mai mare avans s-a înregistrat la Marele Premiu al Rusiei, unde Hamilton s-a impus în condiţii de umiditate, terminând cu peste 53 de secunde în faţa lui Verstappen - cea mai mare marjă din ultimii 13 ani.

Carlos Sainz a terminat toate cursele în 2021

Carlos Sainz a terminat fiecare cursă din sezonul 2021. Este doar a zecea oară când se realizează această performanţă. Sainz a fost, de asemenea, aproape de a puncta la fiecare cursă. Singurele momente în care nu a reuşit să puncteze au fost clasările pe locul 11 în Portugalia şi Franţa. Lewis Hamilton şi Lando Norris au fost singurii alţi piloţi care au punctat în 20 de curse în acest an.

Mercedes s-a calificat în toate sesiunile Q3 din acest an

Mercedes a stabilit un nou record pentru cele mai multe apariţii în Q3 într-un singur an, atât Lewis Hamilton, cât şi Valtteri Bottas ajungând în Q3 la toate cele 22 de curse din acest sezon. Mai mult, săgeţile argintii au ajuns în Q3 cu ambele maşini la ultimele 70 de weekenduri consecutive de Grand Prix.

117.000 kilometri parcurşi

În total, echipele din Formula 1 au parcurs o distanţă de 117.000 km în cursele din acest an. McLaren a parcurs cea mai mare distanţă, cu 12.368 km, parcurgând şi cele mai multe tururi (2.490).

Verstappen a pus capăt unei aşteptări de 30 de ani la Honda

Max Verstappen a devenit primul pilot care a câştigat campionatul piloţilor cu o maşină cu motor Honda în ultimii 30 de ani. Ayrton Senna a fost ultimul pilot care a reuşit acest lucru, cu McLaren, în 1991.

La revedere Bottas

Valtteri Bottas a înregistrat al 101-lea şi ultimul său start cu Mercedes la Marele Premiu din Abu Dhabi. S-a calificat în primele zece locuri la toate aceste curse, devenind doar al treilea pilot, după Alain Prost şi Ayrton Senna, care se califică în primele zece locuri la 100 de curse consecutive.

Kimi Raikkonen la ultimul său start în Formula 1

Kimi Raikkonen a înregistrat la Abu Dhabi cel de-al 349-lea, şi ultimul său start în Marele Premiu. Fernando Alonso va depăşi probabil anul viitor recordul său de starturi.
Dacă va participa la toate cursele din 2022, Alonso va lua startul cu numărul 350 la Marele Premiu al Italiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici