CIO a decis să retragă medalia obţinută de un halterofil rus la JO din 2004

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis, marţi, să retragă halterofilului rus Oleg Perepetchenov medalia de bronz câştigată la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, la categoria +77 kg, după descoperirarea de produse dopante în eşantionul său antidoping din acea vreme, informează AFP.

149 afișări
Imaginea articolului CIO a decis să retragă medalia obţinută de un halterofil rus la JO din 2004

CIO a decis să retragă medalia obţinută de un halterofil rus la JO din 2004

CIO a decis în luna mai să ceară reanalizarea a o sută de eşantioane prelevate la Atena, în 2004, dintr-un total de peste 3.000, pentru a depista substanţe ce nu puteau fi detectate la vremea respectivă.

Şase dintre acestea au prezentat rezultate suspecte după analizarea eşantionului A, a anunţat CIO la 10 august, în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra.

Oleg Perepetchenov, care deţine mai multe titluri la mondiale şi europene, este al cincilea şi ultim medaliat olimpic de la Atena descalificat opt ani mai târziu.

Înainte de el, ucraineanul Juri Belonog a pierdut titlul la aruncarea greutăţii, belarusul Ivan Tihon argintul la aruncarea ciocanului, în timp de Irina Yatchenko (Belarus - aruncarea discului) şi Svetlana Krivelyova (Rusia-aruncarea greutăţii) sunt private de bronz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici