CIO a retras medaliile ştafetei americane la JO de la Sydney

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, joi, descalificarea ştafetei americane în care figura Marion Jones la Jocurile Olimpice de la Sydney în 2000 şi retragerea medaliilor de aur la ştafeta 4x400 metri şi de bronz la 4x100 metri.

12 afișări
Imaginea articolului CIO a retras medaliile ştafetei americane la JO de la Sydney

CIO a retras medaliile ştafetei americane la JO de la Sydney (Imagine: Mediafax Foto)

Giselle Davies, purtător de cuvânt al CIO, a declarat că membrii Comitetului Executiv al CIO, reuniţi joi şi vineri la Beijing, au decis să descalifice cele două ştafete din cauza lui Marion Jones, care a mărturisit toamna trecută că s-a dopat în timpul JO.

În decembrie, CIO a retras deja lui Jones medaliile individuale şi cele câştigate cu ştafetele.

Campioana americană este în prezent încarcerată în Texas pentru şase luni, pedeapsă primită pentru sperjur. Ea a recunoscut că a minţit anchetatorii federali, mărturisind că s-a dopat, după ani de negare.

În urma deciziei CIO, Latasha Colander, Monique Hennagan şi Jearl Miles vor fi private de titlul olimpic la 4x400 m, iar Torri Edwards, Chryste Gaines şi Nanceen Perry vor trebui să predea medaliile de bronz la 4x100 m.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici