CIO: Rusia şi Belarus nu vor primi invitaţii oficiale pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat că Rusia şi Belarus nu vor primi invitaţii oficiale la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

219 afișări
Imaginea articolului CIO: Rusia şi Belarus nu vor primi invitaţii oficiale pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Invitaţiile vor fi trimise la sfârşitul acestei luni, conform tradiţiei care presupune că echipele din întreaga lume sunt invitate cu un an înainte de deschiderea oficială a jocurilor de vară sau de iarnă. 203 echipe naţionale vor primi invitaţiile pe 23 iulie, dar nu şi Rusia şi Belarus.

„Din motivele invocate, acest lucru va exclude CNO din Rusia şi Belarus, plus CNO din Guatemala, care este în prezent suspendat", a anunţat CIO prin intermediul unui comunicat.

Totuşi, unii atleţi ruşi şi bieloruşi ar putea concura la Paris în echipa sportivilor neafiliaţi.

Guatemala este în prezent suspendată din cauza unei presupuse interferenţe a guvernului în activitatea comitetului olimpic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici