Ciprian Deac, în faţa meciului 400 în competiţia fotbalistică internă

  • În cazul în care va fi utilizat vineri în meciul CFR 1907 Cluj – Dinamo Bucureşti, Ciprian Deac va bifa meciul cu numărul 400 în SuperLiga României, competiţie pe care a câştigat-o de şapte ori.
  • Cele două echipe se întâlnesc în partida directă cu numărul 55.
  • Clujenii conduc cu 25 de victorii.
140 afișări
Imaginea articolului Ciprian Deac, în faţa meciului 400 în competiţia fotbalistică internă

CFR 1907 Cluj – Dinamo Bucureşti se joacă vineri, 23 februarie, de la ora 20.00, în Gruia.

Opt victorii, patru remize şi o înfrângere este palmaresul înregistrat de clujeni pe teren propriu în acest sezon. De partea cealaltă, bucureştenii s-au impus în trei dintre cele 13 deplasări, iar o partidă au terminat-o la egalitate.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 55 de ori, de 25 de ori s-au impus clujenii, de 20 de ori au câştigat bucureştenii, iar alte 10 partide s-au terminat la egalitate.

Cu CFR Cluj gazdă au avut loc 27 de jocuri, din care 14 victorii CFR Cluj , 6 remize şi 7 succese Dinamo.

Conform lpf.ro, primul joc a avut loc pe 28 noiembrie 1948, Dinamo - CFR 1-0, gol Marin Apostol. Antrenorii celor două echipe erau Rudolf Wetzer, respectiv Nicolae Munteanu.

Cele mai multe goluri s-au marcat în returul ediţiei 1948-1949, cu CFR gazdă, scor 2-5 (Candrea dublă / Bartha dublă, Ozon dublă, Naciu). Insuccesul ardelenilor a fost urmat de un 0-9 cu Metalochimic Bucureşti, rezultate în urma cărora formaţia „vişinie” a luat drumul ligii secunde.

Prima victorie din contul trupei din Gruia s-a consemnat în al patrulea duel direct, pe 15 iulie 1970, CFR - Dinamo 2-1. Succesul a contribuit decisiv la salvarea de la retrogradare, „ceferiştii” terminând campionatul cu un punct peste Crişul Oradea, prima echipă de sub linie.

Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat pe 15 octombrie 2005, Dinamo - CFR 5-0. Interesant de reamintit faptul că Dorinel Munteanu a folosit atunci o formulă de start formată numai din jucători autohtoni, singurii străini utilizaţi de clujeni intrând după pauză, Bruncevic şi Zoran Milosevic. Pe banca gazdelor s-a aflat Ioan Andone.

Pe 5 noiembrie 2006, CFR Cluj - Dinamo s-a încheiat cu 2-1 (dublă Surdu / Radu Ştefan), clujenii oprind o serie de 13 victorii consecutive realizate de trupa antrenată la vremea respectivă de Mircea Rednic.

Ultimul succes bifat de bucureşteni pe prima scenă datează din 6 mai 2017, CFR Cluj - Dinamo 0-3.

Cea mai recentă întâlnire directă din Superliga României a avut loc pe 8 octombrie 2023, Dinamo - CFR Cluj 1-1 (H. Abdallah / D. Bîrligea).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici