Clasamentul fillantropilor realizat de Sunday Times. Cine ocupă primul loc în top

  • Atacantul lui Manchester United, Marcus Rashford a devenit anul acesta cea mai tânără personalitate publică ce ocupă prima poziţie în The Sunday Times Giving List.
  • Sunday Times Giving List este un top al filantropilor realizat de publicaţia britancă, nu numai în baza donaţiilor, ci şi a programelor derulate de aceştia.
627 afișări
Imaginea articolului Clasamentul fillantropilor realizat de Sunday Times. Cine ocupă primul loc în top

Marcus Rashford

Marcus Rashford, care a intrat anul acesta pentru prima dată şi în topul Young Rich List, al celor mai bogaţi tineri, cu o avere estimată la 16 milioane de lire sterline, a făcut lobby cu succes la guvernul britanic pentru reformarea politicilor sale cu privire la mesele şcolare gratuite, acordate în timpul stărilor de urgenţă şi a lockdown-urilor din insulă, cauzate de pandemie, informează skysports.com

Jordan Henderson, căpitanul lui Liverpool, se află şi el pe listă, pe poziţia a 6-a, datorită rolului său în campania sa pentru conştientizarea pericolelor pandemiei, cu acţiunea #PlayersTogether.

Clasamentul The Sunday Times Giving List se stabileşte în baza sumele donate sau strânse în scopuri caritabile.

Tânărul jucător englez, de 23 de ani, a fost premiat anul trecut, în octombrie, pentru serviciile oferite copiilor vulnerabili în timpul pandemiei şi a format de atunci un grup de lucru pentru sprijinirea cu alimente a copiilor săraci, implicând unele dintre cele mai mari supermarketuri şi mărci alimentare din ţară.

Acţionând ca ambasador pentru organizaţia FareShare, eforturile lui Rashford au dus la colectarea a aproximativ 20 de milioane de lire sterline, donaţii suplimentare, pentru organizaţia caritabilă care luptă pentru a combate foametea în rândul copiilor.

Lindsay Boswell, directorul executiv FareShare, a declarat: "Suntem încântaţi că a fost onorat în acest fel. Sprijinul lui Marcus pentru FareShare în ultimul an şi angajamentul său de a combate foamea copiilor au fost pur şi simplu incredibile. Experienţa sa personală, fiind în copilărie unul din cei care se baza pe mese gratuite la şcoală, aduce autenticitate şi compasiune campaniei sale, iar statutul său de fotbalist din Premier League face ca oamenii şi politicienii să fie mai atenţi la această problematică".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici