Claudio Bravo: Mingea oficială de la CM a fost făcută pentru a complica viaţa portarilor

Portarul naţionalei statului Chile, Claudio Bravo, a declarat că mingea oficială a Cupei Mondiale din Africa de Sud nu e pe gustul său, comparând-o cu un balon de volei pe plajă, dificil de văzut şi "făcută pentru a complica viaţa goalkeeperilor".

41 afișări
Imaginea articolului Claudio Bravo: Mingea oficială de la CM a fost făcută pentru a complica viaţa portarilor

Claudio Bravo: Mingea oficială de la CM a fost făcută pentru a complica viaţa portarilor (Imagine: Mediafax Foto/FP)

"E o minge specială, au făcut-o pentru a complica viaţa portarilor, astfel încât aceştia să facă mai multe greşeli şi să existe mai multe goluri. E foarte complicată, foarte rapidă, dificil de văzut. E un balon special, seamănă cu cel de volei pe plajă: în contact cu mâinile simţi mai multă greutate, faţă de mingile normale. Are o textură specială care face imposibilă acumularea de umiditate. E complicat să-i calculezi traiectoria, e imprevizibilă", a precizat căpitanul naţionalei chiliene, care evoluează la echipa de liga secundă spaniolă Real Sociedad.

Mingea oficială a Cupei Mondiale din acest an, "Jabulani", este, potrivit firmei de echipament sportiv Adidas, cea care a creat-o, dotată cu o tehnologie nouă (Grip'n'Groove) ce oferă o stabilitate excepţională şi un control maxim ţinând cont de condiţii climatice din Africa de Sud.

În Grupa H al turneului final al CM, Chile va înfrunta selecţionatele Hondurasului, Elveţiei şi Spaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici