Clubul de fotbal CFR Cluj a ieşit din insolvenţă

Curtea de Apel Cluj a admis, marţi, apelul declarat de clubul de fotbal CFR 1907 la sentinţa Tribunalului Specializat Cluj din luna martie prin care era respinsă cererea de închidere a procedurii de reorganizare, astfel că CFR 1907 iese din insolvenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

598 afișări
Imaginea articolului Clubul de fotbal CFR Cluj a ieşit din insolvenţă

Clubul de fotbal CFR Cluj a ieşit din insolvenţă

Potrivit unei comunicări a Curţii de Apel Cluj transmisă, marţi, decizia instanţei privind clubul de fotbal CFR 1907 Cluj este definitivă.

"Curtea de Apel Cluj admite apelul declarat de debitoarea FC 1907 Cluj prin administratorul judiciar R & P SPRL împotriva sentinţei civile nr. 643 pronunţată la data de 31.03.2017 în dosarul nr.134/1285/2015 al Tribunalului Specializat Cluj. (…) În consecinţă, în temeiul art.175 alin.1 din Legea nr.85/2014 dispune închiderea procedurii de reorganizare a debitoarei. Dispune descărcarea de orice îndatoriri sau responsabilităţi. Definitivă", se arată în decizia Curţii de Apel Cluj.

Preşedintele clubului CFR 1907 Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că decizia luată de instanţă este una corectă.

"Am ieşit din insolvenţă, este foarte bine, este o decizie corectă a Curţii de Apel Cluj. S-a obţinut soluţia în minutul 90 plus 3, important e că ni s-a dat dreptate, pentru că nu mai aveam creditori, banii fuseseră viraţi înainte de 10 martie. Această decizie înseamnă pentru club că putem participa în cupele europene, am scăpat de un stres, înseamnă un buget mai mare asigurat de acţionari", a spus Mureşan.

Potrivit acestuia, Tribunalului Specializat Cluj a respins în 31 martie 2017 cererea de închidere a procedurii de reorganizare a clubului CFR 1907 Cluj, care era în insolvenţă.

Clubul de fotbal CFR Cluj a ieşit, marţi, din insolvenţă, în urma unei decizii a Curţii de Apel, informează ProSport. Ardelenii intraseră în insolvenţă în 2015, iar prin vestea venită marţi, se asigură că pot evolua în cupele europene din sezonul 2018-2019.

Iuliu Mureşan a confirmat informaţia publicată de ProSport, într-o intervenţie televizată. Preşedintele CFR-ului susţine că decizia reprezintă un mare plus pentru CFR în ceea ce priveşte realizarea transferurilor dorite şi se declară convins că formaţia sa va putea lupta cu şanse reale la titlu, în sezonul viitor. Mureşan a confirmat că Vasile Miriuţă va rămâne antrenorul echipei în noul sezon.

"De câteva minute s-a pronunţat în şedinţă publică judecătoarea şi am ieşit din insolvenţă. Era o decizie normală, anormal era ce s-a întâmplat înainte. S-a făcut dreptate şi am ieşit şi la timp. Este un mare succes, un moment isoric pentru club.

Da (n.r. CFR se va bate la titlu). Am vorbit cu acţionarii, acum bem un pahar de şampanie şi continuăm să discutăm cu jucătorii pe care vrem să-i transferăm. Cel mai important era să ieşim din insolvenţă deoarece, în caz contrar, eram daţi cu un pas înapoi. Vasile Miriuţă va rămâne", a declarat Iuliu Mureşan la Digi Sport.

CFR Cluj, care a cucerit nouă trofee între 2008 şi 2016, devine astfel al doilea club din România care iese din insolvenţă, după Dinamo.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici