Clubul Dinamo, amendat cu 10.000 de lei pentru incidentele de duminică

Clubul Dinamo va fi amendat cu 10.000 de lei pentru deficienţă în organizarea meciului privind măsurile de securitate şi pentru că unele camere de supraveghere, unde erau cei mai periculoşi suporteri, nu au funcţionat, a spus, luni, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru.

40 afișări
Imaginea articolului Clubul Dinamo, amendat cu 10.000 de lei pentru incidentele de duminică

Clubul Dinamo, amendat cu 10.000 de lei pentru incidentele de duminică (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

În urma incidentelor produse duminică seară, jandarmii au constatat cinci infracţiuni legate de suporterii echipelor Dinamo şi Steaua, precum şi de măsurile de securitate luate de organizatori şi au aplicat şapte amenzi, în valoare de 2.800 de lei, potrivit unui comunicat de presă de luni al Jandarmeriei Capitalei.

Astfel, autorităţile au constatat că sistemul de supraveghere video din Peluza "Cătălin Hîldan", Peluza Sud şi sectorul destinat galeriei oaspete nu a funcţionat corespunzător.

De asemenea, firma de pază angajată de Dinamo a făcut un control corporal superficial la punctele de acces în stadion şi a permis accesul în tribuna I a unui număr mai mare de persoane decât capacitatea normală (peste 1.000 de persoane), precizează sursa citată.

Marius Militaru a mai adăugat luni, pentru MEDIAFAX, că unul dintre liderii galeriei dinamoviste, Elias Bucurică, reţinut duminică, a fost amendat cu 400 de lei în legătură cu incidentele de la partida Dinamo Bucureşti - Steaua Bucureşti, disputată pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare. De asemenea, interdicţia de doi ani de a intra pe stadioane pentru Elias Bucurică a fost prelungită cu încă un an.

Bucurică a fost reţinut, duminică, de Jandarmerie, în urma unei altercaţii care a avut loc pe strada Barbu Văcărescu. "Elias Bucurică avea interdicţie de a intra pe stadion, dar a fost reţinut pentru incidentul petrecut în afara arenei", afirmase Militaru.

La sancţionarea clubului Dinamo a contribuit şi "fapta unui suporter care, după terminarea partidei de fotbal, a sărit gardul şi a pătruns pe suprafaţa de joc". "Acesta a fost reţinut şi sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 lei, fiindu-i aplicată şi măsura complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive pe o perioadă de doi ani", notează Jandarmeria Capitalei.

Printre incidentele constatate de reprezentanţii Jandarmeriei se numără şi faptul că, la punctul de adunare şi triere a suporterilor stelişti, într-o zonă apropiată stadionului, au fost depistate două persoane care deţineau materiale pirotehnice interzise, iar la scurt timp a mai fost identificat un suporter care avea petarde. Acestora li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale.

Totodată, la peluza I a fost afişat un banner cu înscrisuri cu caracter obscen, astfel că suporterul găsit responsabil nu mai poate participa la competiţii şi jocuri sportive timp de şase luni.

A mai fost aplicată o sancţiune pentru "aruncarea de obiecte contondente dinspre peluza I către sectorul destinat galeriei oaspete", precum şi două amenzi şi sancţiune de interdicţie timp de şase luni pentru intrarea în stadion în stare de ebrietate.

O altă persoană a fost sancţionată pentru că s-a urcat pe gardul interior de separare a sectoarelor stadionului şi a primit interdicţie de a intra pe stadioane sau la competiţii sportive timp de şase luni.

Alte două persoane au fost amendate pentru injurii şi expresii jignitoare la adresa forţelor de ordine.

"În continuare, pe baza imaginilor filmate de monitorii de securitate, cele surprinse de camerele de supraveghere instalate la stadion, precum şi cele surprinse de reprezentanţii posturilor de televiziune, urmează să fie identificate şi alte persoane care au săvârşit fapte de natură contravenţională sau penală, pentru a fi luate măsurile legale ce se impun", notează Jandarmeria.

În urma unui incident petrecut tot înaintea partidei, şoferul soţiei lui Radu Budeanu, patronul Can-Can a ajuns la spital cu fractură de piramidă nazală şi traumatism facial.

Bărbatul era într-un fast-food din Calea Floreasca şi, fiind deranjat de gălăgia pe care o făceau microbiştii, le-a atras acestora atenţia, moment în care patru suporteri dinamovişti i-au dau cu o sticlă în cap, a relatat www.stirileprotv.ro. După incident, suporterii au dispărut, lăsându-şi victima căzută.

Radu Budeanu şi conducerea Click oferă o recompensă de câte 10.000 de lei pentru găsirea agresorilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Potrivit sursei citate, alţi 15 suporterii dinamovişti au ajuns la Poliţie după ce au spart geamul unui autobuz pe de pe lina lui 153, dansând "hora bucuriei". Şoferul autobuzului s-a dus direct cu ei la Secţia 19 Poliţie. Poliţiştii i-au amendat pe 13 dintre ei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, iar ceilalţi doi vor fi cercetaţi pentru distrugere într-un dosar penal.

Legat de incidentele de la meciul Dinamo-Steaua, comisarul Ciocan a subliniat că nu s-a înregistrat niciun incident între suporterii dinamovişti şi cei stelişti, aceştia fiind escortaţi de Poliţie şi Jandarmerie la stadionul din Ştefan cel Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici