Clubul Dinamo, sancţionat de Jandarmerie cu 40.000 de lei după derbiul cu Steaua

Jandarmeria Capitalei a sancţionat clubul Dinamo cu o amendă de 40.000 de lei, ca urmare a incidentelor de la derbiul de duminică seară, cu Steaua, câştigat de echipa pregătită de Constantin Gâlcă cu scorul de 3-1, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

251 afișări
Imaginea articolului Clubul Dinamo, sancţionat de Jandarmerie cu 40.000 de lei după derbiul cu Steaua

Clubul Dinamo, sancţionat de Jandarmerie cu 40.000 de lei după derbiul cu Steaua (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare a fost sancţionată deoarece nu a respectat obligaţiile prevăzute de lege, nu a luat măsurile necesare pentru interzicerea introducerii şi folosirii în arena sportivă a materialelor pirotehnice de către suporterii participanţi la meci şi nu a asigurat un sistem funcţional de contorizare a accesului spectatorilor.

De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor Planului de Acţiune aprobat de Unitatea de Jandarmi, firma de securitate a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1000 lei, iar trei agenţi de securitate au fost sancţionaţi contravenţional cu 500 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute în planul de acţiune.

Nouă suporteri au fost conduşi la secţia de poliţie pentru întocmirea actelor de constatare pentru folosirea de materiale pirotehnice, faptă pentru care riscă închisoare de la 6 luni la 5 ani.

"Jandarmeria Capitalei a constatat mai multe abateri de la prevederile legale în vigoare, săvârşite de către clubul organizator, de firma de pază şi de către unii dintre suporteri. Înainte de începerea partidei, în Peluza Nord a stadionului, suporterii dinamovişti au aprins materiale pirotehnice şi au aruncat o parte din ele spre terenul de joc, fapt ce a condus la amânarea începerii meciului. La începerea celei de-a doua reprize, suporterii dinamovişti din Peluza Nord a stadionului au aprins şi au aruncat cu materiale pirotehnice spre terenul de joc, iar arbitrul a întrerupt partida. După transmiterea apelurilor la calm de la staţia de amplificare a stadionului, la aproximativ 20 de minute de la începerea celei de-a doua reprize, partida a fost reluată", se arată în comunicatul Jandarmeriei.

"Jandarmeria Capitalei analizează imaginile surprinse de camerele video de supraveghere ale stadionului pentru identificarea şi altor suporteri care au folosit materiale pirotehnice", se mai menţionează în comunicat.

Formaţia Steaua a învins, duminică seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 3-1 (0-0), echipa Dinamo, în derbiul etapei a XXX-a a Ligii I, meci marcat de incidente, şi s-a apropiat la două puncte de liderul clasamentului, ASA Târgu Mureş.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Stanciu '76 (penalti), '79 şi Prepeliţă '90+23 (penalti). Pentru Dinamo a înscris Elhamed, în minutul 90+16.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici