Clubul FC Bihor a intrat în insolvenţă

Conducerea FC Bihor a anunţat, joi, că acest club a intrat în insolvenţă, având la dispoziţie trei ani pentru a-şi plăti datoriile, iar dacă nu o va face va fi declarat falimentar.

97 afișări
Imaginea articolului Clubul FC Bihor a intrat în insolvenţă

Clubul FC Bihor a intrat în insolvenţă (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

Preşedintele Ioan Lucian, administratorul delegat Sergiu Tot şi contabilul Ramona Pavel au prezentat, joi, situaţia juridică şi cea financiară a FC Bihor, anunţând că acest club a intrat în insolvenţă şi că are la dispoziţie trei ani pentru a-şi plăti datoriile, în caz contrar urmând să fie declarat falimentar.

"Din punct de vedere juridic, FC Bihor funcţionează pe baza legii insolvenţei, legea 85/2006. FC Bihor se află acum în perioada supravegherii de către un judecător sindic", a anunţat administratorul clubului, Sergiu Tot.

El a explicat şi paşii care vor urma - în prima fază, judecătorul sindic va stabili un tabel preliminar al creanţelor, după care se vor judeca eventualele contestaţii, atât ale creditorilor, cât şi ale debitorului.

"În cele din urmă se va stabili un tabel definitiv al creanţelor, cel mai probabil în luna februarie a anului viitor, când se vor cunoaşte cu exactitate datoriile clubului", a precizat Sergiu Tot.

În opinia administratorului delegat, FC Bihor este apăsat de datoriile către bugetul de stat. În acest moment, clubul are mai multe tipuri de litigii, de la cele cu Direcţia Finanţelor Publice, până la cele cu foşti preşedinţi sau foşti jucători.

"Un avantaj pentru FC Bihor este că, de la data deschiderii procedurii de inslovenţă, nu i se mai adaugă majorări, penalităţi, deci datoria nu se adânceşte", a spus Sergiu Tot.

În 2009, FC Bihor a primit 2,15 milioane de lei de la Primăria Oradea, însă aproape 250.000 de lei s-au întors la bugetul local pentru plata chiriei aferente sediului clubului şi stadionului.

Şi celălalt finanţator, Consiliul Judeţean Bihor, a virat în contul clubului 1,35 milioane de lei. CJ Bihor a mai aprobat pentru acest an acordarea unei tranşe de 350.000 de lei, dar mai are de achitat şi o restanţă de 550.000 de lei din anul 2008.

Cum datoriile clubului au stagnat, urmează ca, sub supravegherea judecătorului sindic, FC Bihor să stabilească un plan de reorganizare care presupune plata tuturor datoriilor în maximum trei ani. Dacă acest lucru se va întîmpla, FC Bihor va funcţiona ca o entitate juridică normală, însă dacă datoriile, estimate la circa două milioane de lei, nu vor fi plătite, FC Bihor va intra în proces de lichidare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici