Clubul FC Bihor a intrat în insolvenţă

Conducerea FC Bihor a anunţat, joi, că acest club a intrat în insolvenţă, având la dispoziţie trei ani pentru a-şi plăti datoriile, iar dacă nu o va face va fi declarat falimentar.

78 afişări
Imaginea articolului Clubul FC Bihor a intrat în insolvenţă

Clubul FC Bihor a intrat în insolvenţă (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

Preşedintele Ioan Lucian, administratorul delegat Sergiu Tot şicontabilul Ramona Pavel au prezentat, joi, situaţia juridică şi ceafinanciară a FC Bihor, anunţând că acest club a intrat îninsolvenţă şi că are la dispoziţie trei ani pentru a-şiplăti datoriile, în caz contrar urmând să fie declaratfalimentar.

"Din punct de vedere juridic, FC Bihor funcţionează pebaza legii insolvenţei, legea 85/2006. FC Bihor se aflăacum în perioada supravegherii de către un judecător sindic", aanunţat administratorul clubului, Sergiu Tot.

El a explicat şi paşii care vor urma - în prima fază,judecătorul sindic va stabili un tabel preliminar al creanţelor,după care se vor judeca eventualele contestaţii, atât alecreditorilor, cât şi ale debitorului.

"În cele din urmă se va stabili un tabel definitiv alcreanţelor, cel mai probabil în luna februarie a anului viitor,când se vor cunoaşte cu exactitate datoriile clubului", a precizatSergiu Tot.

În opinia administratorului delegat, FC Bihor esteapăsat de datoriile către bugetul de stat. În acestmoment, clubul are mai multe tipuri de litigii, de la cele cuDirecţia Finanţelor Publice, până la cele cu foşti preşedinţi saufoşti jucători.

"Un avantaj pentru FC Bihor este că, de la data deschideriiprocedurii de inslovenţă, nu i se mai adaugă majorări, penalităţi,deci datoria nu se adânceşte", a spus Sergiu Tot.

În 2009, FC Bihor a primit 2,15 milioane de lei de la PrimăriaOradea, însă aproape 250.000 de lei s-au întors la bugetul localpentru plata chiriei aferente sediului clubului şi stadionului.

Şi celălalt finanţator, Consiliul Judeţean Bihor, a virat încontul clubului 1,35 milioane de lei. CJ Bihor a mai aprobat pentruacest an acordarea unei tranşe de 350.000 de lei, dar mai are deachitat şi o restanţă de 550.000 de lei din anul 2008.

Cum datoriile clubului au stagnat, urmează ca, sub supraveghereajudecătorului sindic, FC Bihor să stabilească un plan dereorganizare care presupune plata tuturor datoriilor în maximumtrei ani. Dacă acest lucru se va întîmpla, FC Bihor va funcţiona cao entitate juridică normală, însă dacă datoriile, estimate la circadouă milioane de lei, nu vor fi plătite, FC Bihor va intra înproces de lichidare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici