Clubul Getafe a fost achiziţionat de o companie din Dubai

Compania Royal Emirates Group, prezidată de un membru al familiei regale Al-Maktoum, a anunţat, joi, că a achiziţionat gruparea spaniolă de fotbal Getafe, la care au jucat Cosmin Contra şi Gheorghe Craioveanu.

48 afișări
Imaginea articolului Clubul Getafe a fost achiziţionat de o companie din Dubai

Clubul Getafe a fost achiziţionat de o companie din Dubai (Imagine: Mircea Rosca/Arhiva Mediafax Foto)

Directorul executiv al grupului, Kaiser Rafiq, a precizat, într-o conferinţă de presă, că Royal Emirates a cumpărat întreg pachetul de acţiuni al clubului Getafe, în schimbul unei sume cuprinse între "70 şi 90 de milioane de euro".

"Suntem fericiţi să semnăm acordul cu Getafe, care se va numi de acum încolo Getafe Team Dubai", a declarat preşedintele grupului, şeicul Butti bin Suhail Al-Maktoum.

La rândul său, preşedintele clubului Getafe, Angel Torres, a declarat că speră că acest acord "va împinge Getafe în vârful competiţiilor naţionale şi europene".

În cazul în care tranzacţia va fi validată, Getafe va deveni al treilea club din Spania achiziţionat de un cumpărător străin în ultimul an, după ce Malaga a fost cumpărat de un membru al familiei regale din Qatar, iar gruparea Racing Santander a fost preluată de un om de afaceri din India.

Royal Emirates este un fond de investiţii din Dubai, prezidat de şeicul Butti bin Suhail Al-Maktoum.

Getafe ocupă locul 12 în clasamentul primei ligi din Spania, cu 37 de puncte din 32 de partide.

Gheorghe Craioveanu a jucat la Getafe în perioada 2002-2006, în timp ce Cosmin Contra a evoluat în intervalul 2005-2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici