Clubul Leeds United, cumpărat de un grup de investiţii din Zona Golfului

Gulf Finance House, un grup de investiţii din Zona Golfului, a anunţat, joi, că filiala sa GFH Capital Limited a încheiat un acord exclusiv pentru achiziţionarea clubului englez Leeds United (liga a doua).

95 afișări
Imaginea articolului Clubul Leeds United, cumpărat de un grup de investiţii din Zona Golfului

Clubul Leeds United, cumpărat de un grup de investiţii din Zona Golfului (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"În virtutea unei clauze de confidenţialitate, niciun alt detaliu privind condiţiile comerciale ale tranzacţiei nu poate fi dat publicităţii", a anunţat grupul într-un comunicat publicat pe site-ul burselor din Bahrain şi Kuwait.

O sursă apropiată negocierilor a declarat pentru AFP că valoarea tranzacţiei s-ar ridica la circa 50 de milioane de lire (n.r. - circa 75 de milioane de euro). "Dar există o problemă. Stadionul lui Leeds, Elland Road, şi terenurile de antrenament sunt ipotecate şi le revine actualilor proprietari să regleze această chestiune", a precizat sursa citată.

Un alt grup de investitori arabi din Zona Golfului a mai încercat să cumpere gruparea Leeds în 2003, dar afacerea nu s-a concretizat.

Fondat în 1919, clubul Leeds are în plamares trei titluri de campion al Angliei, în 1969, 1974 şi 1992, două trofee ale Cupei Oraşelor Târguri (Cupa UEFA), în 1968 şi 1971, un trofeu al Cupei Angliei, în 1972, şi unul al Cupei Ligii, în 1968.

Din 2004, Leeds United a evoluat în ligile a doua şi a treia ale campionatului englez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici